MENÜ

Avrupa'nın en kapsamlı spor kompleksi kuruluyor!

Özaltın Holding, ülkemizdeki spor turizmini dünya ligine taşıyacak dev bir yatırıma imza attı.

Avrupa'nın en kapsamlı spor kompleksi kuruluyor!

İnşaat ve turizm alanlarındaki başarıları ile Türkiye’deki en önemli şirketlerden biri konumunda bulunan Özaltın Holding, ülkemizdeki spor turizmini dünya ligine taşıyacak dev bir yatırıma imza attı. Antalya Belek’te 105 bin metrekarelik doğa harikası bir alan üzerine kurulan Gloria Sports Arena, açık, kapalı ve su sporları alanları, rehabilitasyon merkezi, 100 odalı oteli ve 50’den fazla branşta spor yapma imkanıyla profesyonel sporcu ve takımlar için yepyeni ve benzersiz bir deneyim sunacak. Gloria Sports Arena, Esma Sultan Yalısı’nda ünlü isimler Burcu Esmersoy ve Semih Saygıner’in sunuculuğunu yaptığı görkemli bir gecede tanıtıldı.

Türkiye’de spor turizmi alanında yeni bir dönem başlatacak olan Gloria Sports Arena, 18 Eylül akşamı Esma Sultan Yalısı’nda gerçekleşen görkemli bir lansmanla tanıtıldı. Özaltın Holding’in dev bir yatırımla hayata geçirdiği, Avrupa’nın ve Türkiye’nin en kapsamlı spor kompleksi olarak tasarlanan Gloria Sports Arena, sunacağı hizmetlerle birçok “ilki” yaşatacak.

Dünyada benzeri olmayan “all-in one” (hepsi bir arada)

konseptiyle Antalya Belek’te 105 bin metrekarelik doğa harikası bir alan üzerine kurulan Gloria Sports Arena, 6.200 metrekarelik kapalı alandan oluşan tesislerde; atletizm, yüzme, jimnastik, boks, eskrim, judo, güreş, hentbol, basketbol, voleybol, masa tenisi, badmington, dans ve halter sporları için salonlar; açık alanında ise bir adet olimpik olmak üzere farklı özellik ve donanımlarda toplam 3 adet havuz, koşu parkurları, atletizm sahaları, kumsal sporları sahaları, tenis kortları, tırmanma duvarları, çok amaçlı açık spor sahası ve çok amaçlı açık yeşil sahalar ile hizmet sunacak. Tesisin bünyesinde bulunacak 1600 seyirci kapasiteli atletizm stadyumu ise, atletizm sporcuları için eğitim alanı olarak kullanılmasının yanı sıra, turnuvalara ev sahipliği yapacak. Yüksek teknik standartlarda donatılacak Gloria Sports Arena, bünyesinde bulunacak butik konaklama tesisi ve sağlık merkezi ile profesyonel sporcuların tüm kamp ihtiyaçlarına cevap verecek. 100 odalı oteli ve 50’den fazla branşta spor yapma imkanıyla profesyonel sporcu ve takımlar için yepyeni ve benzersiz bir deneyim sunacak olan Gloria Sports Arena’nın kapıları spora gönül vermiş tüm amatör sporculara da açık olacak.

Gloria Sports Arena’nın Esma Sultan Yalısı’nda gerçekleşen lansmanında spor, turizm, iş dünyasından önde gelen isimler bir araya geldi. Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, Beşiktaş Jimnastik Kulübü Başkanı Fikret Orman, Galatasaray İcra Kurulu Başkanı Lütfi Arıboğan, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Başkanı Uğur Erdener, Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Özkan Mutlugil, Türkiye Yüzme Federasyonu Başkanı Yrd. Doç. Dr. Ahmet Mazhar Bozdoğan, Türkiye Dans Sporları Federasyonu Başkanı Tolga Han Çinkitaş, Türkiye Spor Yazarları Derneği Başkanı Naci Arkan, Türkiye Engelliler Spor Yardım ve Eğitim Vakfı Başkanı Yavuz Kocaömer, Saran Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sadettin Saran, Fenerbahçe Futbol Takımı Kaptanı Emre Belezoğlu, eski milli basketbolcular Kemal Tunçeri ve Tamer Oyguç gecenin konukları arasında yer aldı .
Ünlü sunucu Burcu Esmersoy ile dünya şampiyonu bilardocu Semih Saygıner’in sunuculuğunu yaptığı gecede konuklara Gloria Sports Arena, tüm yönleriyle tanıtıldı.

Nuri Özaltın: “Gloria Sports Arena ile Türkiye turizmi ve spor camiasına büyük değer katacağımıza inanıyoruz”

Tanıtım gecesinde yaptığı konuşmada Gloria Sports Arena’nın Türkiye spor turizmi için bir dönüm noktası olduğunu söyleyen Özaltın Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Özaltın, “Hızla değişen ve gelişen ülkemiz için Özaltın Holding olarak üzerimize düşen görevi yapmak üzere yola çıktık. Gloria Sports Arena ile Türkiye´nin bir spor merkezi olarak dünyada anılmasına ve sporcularımızın dünya çapında başarılar kazanmasına zemin sağlamayı hedefliyoruz. Bu yatırımın aynı zamanda Türk turizm ve sporuna büyük değer katacağına inanıyoruz” dedi.

Özaltın sözleri bu şekilde sürdürdü: ‘’Bu yatırımın aynı zamanda Türkiye’deki turizm alanlarını çeşitlendirme politikasında en önemli unsurlardan biri olan spor turizmine katkı yapacak olması beni ve ailemi gururlandırmaktadır.’’



Elif Özdemir: “Tüm sporcular kendilerini evlerinde hissedecekler”

Tanıtım gecesinde bir konuşma yapan Özaltın Holding Yönetim Kurulu Üyesi Elif Özdemir, Gloria Sports Arena’nın ortaya çıkış hikâyesini konuklarla paylaştı.

Elif Özdemir, bu proje ile Türkiye’de ilk olmakla beraber Avrupa ve dünya için de ilkleri barındırmayı hedeflediklerini iletti. Sözlerine şöyle devam etti: ‘’Bir buçuk yıl gibi kısa bir sürede 105 bin metrekare üzerinde 50 milyon dolarlık bu yatırımı hayata geçirdik. Gloria Sports Arena, Ocak 2015’te kapılarını, sporseverlere, hayatı sevenlere, doğayı sevenlere, kısacası yaşamayı sevenlere açacak.’’

Sporcu sağlığı ile ilgili A'dan Z'ye herşeyin düşünüldüğünü belirten Özdemir, Gloria Sports Arena’nın sporcu rehabilitasyonu konusunda Türkiye’deki büyük bir eksikliği kapatacığını sözlerine ekledi.
Özdemir “Çıkış noktamız Türkiye'nin göz bebeği ve turizmin başkenti Antalya; çünkü dünyanın gözü üzerimizde” dedi ve tüm sporcuları ağırlamaktan onur duyacaklarını söyleyerek sözlerini sonlandırdı.
Yapılan konuşmalar ve Gloria Sports Arena tanıtım filmi konuklar tarafından ilgiyle takip edilirken, Türkiye’nin en önemli müzisyenlerinden Fatih Erkoç’un verdiği konser geceye renk kattı.

Dünya Dans Şampiyonası Gloria Sports Arena ile ilk kez Türkiye’de

Gloria Sports Arena’nın açılışını taçlandırmak için çok önemli bir etkinlik daha düzenlenecek. Bangkok’tan Prag’a, Stuttgart’tan Moskova’ya kadar dünyanın birçok ülkesinde düzenlenen ve büyük bir beğeni ile karşılanan en büyük dans yarışması organizasyonu olan Dünya Dans Şampiyonası, Türkiye’de ilk kez Gloria Sports Arena ev sahipliğinde düzenlenecek. Gloria World Open, 21-22 Mart 2015 tarihinde yapılacak. Türkiye’nin ilk kez takvime dahil edildiği şampiyona bundan sonraki yıllarda da Gloria Sports Arena ev sahipliğinde gerçekleşmeye devam edecek.

Burcu Esmersoy ve Semih Saygıner’den dans şov Gloria Sports Arena’nın tanıtım gecesinin en renkli anlarından biri gecenin sunucuları Burcu Esmersoy ile Semih Saygıner’in dans şovu sırasında yaşandı. Türkiye’den ve birçok ülkeden katılacak yarışmacılarla dansın coşkusunun yaşanacağı yarışmanın tanıtımı için ünlü sunucu Burcu Esmersoy ve bilardo dünya şampiyonu Semih Saygıner’in, dünya profesyonel dans şampiyonları ile hazırladıkları gösteri konuklar tarafından hayranlıkla izlendi. Dans şampiyonları Martino Zanibellatto ve Michelle Norgaard Abildtrup dansları da geceye ayrı bir renk kattı.

Gloria Sports Arena'da yapılacak sporlar

Kapalı alan sporları

Okçuluk, Badminton, Basketbol, Boks, Eskrim, Hentbol, Judo, Masa Tenisi, Tekvando, Voleybol, Halter ve Güreş.

Diğer kapalı alan sporları

Aerobik, Aikido, Bilek Güreşi, Bushido, Dans, Dart, Salon Futbolu, Salon Hokeyi, Karate, Kendo, Kickboks, Kung Fu, Muay-thai, Pilates, Spinning, Thaichi, Yoga ve Zumba

Açık alan sporları

Okçuluk, Dekatlon, Futbol, Golf, Maraton, Dağ Bisikleti, Bisiklet, Tırmanma Duvarı, Atletizm ve Triatlon.

Diğer açık alan sporları

Çim Hokeyi, Plaj Voleybolu ve Tenis.

Olimpik su sporları

Dalış, Yüzme, Senkronize Dalış, Senkronize Yüzme ve Su Polosu.

Diğer olimpik su sporları

Sualtı Hokeyi ve Sualtı Ragbisi.

Gloria Sports Arena'nın profesyonel hizmet sunduğu gruplar

Milli takımlar, kulüpler, spor grupları, amatör sporcular, profesyonel sporcular, antrenman kampları, yaz okulu kampları, turnuvalar, etkinlikler, kongreler, toplantılar ve konferanslar.

Haberin Devamı
YORUM YAZ