MENÜ

Altın isabet!

Milli atıcımız Yusuf Dikeç, Dünya Şampiyonası'nda 3 kez kürsüye çıktı. Bireysel yarışlarda 1 altın ve 1 gümüş kazanan başarılı sporcumuz, kapanış gününde de 25 metre ateşlemeli tabanca dalında ülkemize bir altın madalya daha kazandırdı.

Altın isabet!

Türk atıcılık dalında, son dönemlerin başarılı isimlerinden Yusuf Dikeç, İspanya’da sona eren 2014 ISSF Tüm Dallar Dünya Atıcılık Şampiyonası’nda gururumuz oldu. Türkiye’nin 5 madalya topladığı şampiyonada, milli atıcı, bireysel yarışlarda 2 altın ve 1 gümüş madalya kazanarak önemli bir başarı elde etti. 41 yaşındaki milli sporcu, ilk olarak 10 metre havalı tabancada gümüş madalyaya uzandı ve 2016 Rio Olimpiyat Oyunları’na katılma şansı yakaladı... Dikeç’in madalya serisi bununla da bitmedi ardından 25 metre standart tabanca kategorisinde kürsünün zirvesine çıktı. Başarılı atıcımız, kapanışı da yine altınla yaptı. Şampiyonanın songününde 25 metre merkez ateşlemeli tabanca kategorisinde yarışan Dikeç,588 puanla rakiplerini gerisinde bırakarak ikinci altın madalyasının sahibi oldu.

Takımla da bronz kazandı


Türkiye’nin diğer iki bronz madalyası ise, trap genç bayanlarda yarışan SaadetKandıra ile 25 metre standart tabancada yarışan ve Yusuf Dikeç, Fatih Kavruk, Murat Kılıç’tan oluşan Atıcılık Milli Takımımız’dan geldi. Öte yandan
İspanya’dan 3 madalyayla dönen Dikeç daha önce de Dünya Kupası’nda 10 metre havalı tabanca da 2011’de Altın, 2012’de de bronz madalyanın sahibi olmuştu. Dikeç 2013 Avrupa Şampiyonası’nda ise, 25 metre standart tabanca da yine birincilik kürsüsüne çıkmıştı.

Haberin Devamı
YORUM YAZ