MENÜ

Yağmurlu bir günde çıldırttın bizi: 1-1

Soğuğu ayrı dert, rüzgarıyağmuru ayrı çile. Üstüne üstlük berbat bir zemini var. Olimpiyat Stadı, Beşiktaş'a yine kabus yaşattı. Kartal'ın taraftarı gibi şansı da yanında değildi. Gökhan Töre'nin şık golü sonrası bir dolu fırsat kaçtı. Meşin yuvarlak Yunan kalesini bir türlü bulmadı. Ama bitime 5 dakika kala yenen o gole ne demeli! Cepteki 3 puan bir anda 1 puana dönüverdi

Yağmurlu bir günde çıldırttın bizi: 1-1

Bilic böyle istedi

Rize maçının aksine, taraftar yağmur çamur demeyip maça koştu. Tribünlerin sıcak ateşi sahaya ilk yarıda olumlu yansıdı. Kartal, zayıf Yunan ekibi karşısında farkı kaçırdı. İkinci yarı, takım sadece skoru korumayı istedi. Asteras yüklendi, Bilic seyretti. Hırvat hoca Ba’yı yanında oturttu. Yanlış oyuncu tercih ve hamleleri ile taktiksel anlamda sınıfta kaldı. İstanbul’a umutsuz gelen rakibe, iki puanı hediye etti.

Oğuzhan oynayınca


Kartal, Yunan temsilcisi önünde ilk yarı farkı kaçırdı. Bu devrede Oğuzhan oynadığı futbol ile öne çıktı. Genç yetenek, hem kendisi pozisyona girdi, hem de arkadaşlarını soktu. İki tane müsait durumda son vuruşta etkisiz kaldı. Gökhan’ın attığı golün yaratıcısı oldu. Ağır zemine rağmen fizik gücünü orantılı kullanıp ayakta kaldı. Eğer Kartal, son vuruşlarda biraz daha etkili olsaydı, devreyi 5-1 önde tamamlardı. Maçın başında Oğuzhan ve Gökhan üst üste müsait durumda golü atamadılar. Ardından Franco’nun hatasında pozisyon bulan Zisopoulos’un vuruşu az farkla dışarı gitti. Her geçen dakika gelmeyen gol stres yaratıyor derken Gökhan; karanlık geceyi aydınlattı. Oğuzhan’ın atağında topla buluşan gurbetçi oyuncu uzaktan sert vurdu. Yan direğin içine çarpan top ağlara gitti: 1- 0. Beşiktaş 33’te attığı gol ile moral bulup saldırdı. Kartal’ın değil, sahanın en iyi iki ismi olan Oğuzhan ve Gökhan ile fırsatları değerlendiremeyince farka koşamadı. Asteras, kontra atağa dayalı futbol anlayışında pozisyon da buldu. Yunan temsilcisi, kalite farkına takılıp gol ile tanışmadı. Ancak çok koşup rakibi bozan oyu anlayışı, Badibanga ile sağ kanattan etkili çıkışları ile öyle boş takım olmadığını da gösterdi.

Savunma yaktı

İkinci yarı Kartal fırtınası dindi! Ağırlaşan zemin iki takımın da fizik gücünü düşürdü. Tarlaya dönen çimlerin üstünde, top tutup oyun kurmak zorlaştı. Böyle olunca da, ilk yarının tam tersi durum çıktı ortaya. Pozisyon zenginliği kaybolan maçta, Kartal skoru koruma içgüdüsü ile hareket edip savunma güvenliğini öne çıkardı. Bu değişim, Asteras’ın kaybolmaya yüz tutan cesaretini geri getirdi. Kontra atak yerine, ofansif oyuna ağırlık veren Yunan takımı, tehlikeli ataklar geliştirdi. Bilic sıkışan oyunu açma adına yeni transfer Sosa’yı sahaya sürdü. Arjantinli de, oyunu çeviremedi. Maçın sonlarına doğru gereksiz yere geri çekilen Kartal, Asteras’ın ekmeğine yağ sürdü. Maçın bitimine iki dakika kala ceza alanına gelen topu savunma seyretti. Araya giren Parra düzgün vuruşla maçın skorunu belirledi: 1-1. Ligden sonra UEFA’da grubun ilk maçında iki puan bırakan Kartal, büyük avantaj kaybetti.

Orhan Yıldırım

Haberin Devamı
YORUM YAZ