MENÜ

Türkiye Takım Şampiyonası Bodrum'da başladı

Türkiye Yelken Federasyonu (TYF) tarafından düzenlenen, Türkiye Takım Şampiyonası yarışları Bodrum'da başladı.

Türkiye Takım Şampiyonası Bodrum'da başladı

Türkiye’de en başarılı 8 optimist takımının katıldığı yarışlar, iki gün boyunca Bitez açıklarında devam edecek. Sabah saatlerinde startı verilen yarışlarda 8 hakem görev yapıyor.

Yarış Komitesi Başkanı ve TYF Milli Hakemi Mehmet Şaban Besceli, gazetecilere yaptığı açıklamada, iki gün sürecek yarışlarda en iyi takımı belirleyeceklerini söyledi.

Yarışmaya milli takımdan da yelkencilerin katıldığını belirten Besceli, "Bu yarışlarda yelken kurallarının dışına çıkarak hata yapanları da uyaracağız. Toplamda 32 yarış yapacağız ve bu yarışın sonunda galip gelen belli olacak" dedi.

Türkiye’de 70’e yakın yelken kulübünün bulunduğunu anımsatan Besceli, şöyle konuştu:

"Yarışlarda Fenerbahçe Yelken Kulübü, İstanbul Yelken Kulübü, Urla Yelken Kulübü, Marmara Yelken Kulübü, Era Yelken Kulübü, Samsun Yelken Kulübü, Karşıyaka Yelken Kulübü ve Bodrum Yelken Kulübü olmak üzere toplam 8 takımın mücadele ediyor. Bu takımlar kendi aralarında 7’şer maç yapacak. Bu maçlarda en çok galip gelen takım sıralamayla dereceye girecek. İlk 3’e giren takım Türkiye çapında derece alacak ve bu takımlara da ödüller verilecek."

AA

Haberin Devamı
YORUM YAZ