MENÜ

Partizan'dan ırkçı pankart

UEFA Avrupa Ligi'nde Beşiktaş'ın yer aldığı grupta oynanan maçta Tottenham, Partizan'a konuk oldu. Karşılaşma 0-0 eşitlikle sona ererken, tribünlerde açılan bir pankart ise İngiliz basınında gündem oldu.

Partizan'dan ırkçı pankart

UEFA Avrupa Ligi'nde Beşiktaş'ın da bulunduğu C Grubu'nda bulunan Sırbistan temsilcisi Partizan ile İngiliz ekibi Tottenham'ın karşılaşmasında Partizan taraftarı tarafından açılan pankart İngiltere'de günün konusu oldu.

CEZA GELECEK


Tottenham takımının geçmişinden gelen ve halen devam eden "Yahudi Gelenekleri"ne yönelik açılan pankartta "Sadece Yahudiler ve Korkaklar" yazıldı. Bu çirkin pankart olayı hakkında Tottenham kulübünden resmi bir açıklama yapılmasada İngiliz basınında yer alan haberlere göre Tottenham'ın bu olayı UEFA'ya şikayet ederek taşımayı planladığını yazıldı. UEFA Partizan taraftarının bu pankartını siyasi içerikli yada ırkçılık söylemli bir pankart olarak sayarsa Partizan'ın sahasının kapanma durumu ile karşı karşıya kalacağı İngilizler tarafından iddia edildi. Partizan ceza alması durumunda sahasında 23 Ekimde oynayacağı Beşiktaş maçını seyircisiz olabilir.

Tottenham teknik direktörü Mauricio Pochettino ise maçtan sonra yaptığı açıklamada bu pankartı görmediğini belirterek, "Ben pankartı göremedim ama kulüp bundan haberdar. Bu olay kabul edilemez bir saygısızlık. Bu kadar güzel bir atmosferin olduğu yerde utanç verici bir durum. Bu bizim için kesinlikle kabul edilemez, büyük bir problem" yorumunu yaptı.

DHA

Haberin Devamı
YORUM YAZ