MENÜ

Kusursuz Fırtına

Avrupa Ligi'nde geçen sezon fırtına estiren, 6 maç üst üste galip gelen Trabzonspor dün de Metalist'i yıktı, taraftarlarına eşsiz bir şölen yaşattı. Yarı final hedefleyen Bordo- Mavililer ilk sınavını kayıpsız aştı.

Kusursuz Fırtına

Teknik direktör Vahid Halilhodzic yönetiminde kadrosunun tamamına yakınını değiştiren Trabzonspor, Avrupa’daki ilk ciddi sınavını Metalist Kharkiv önünde verdi. Ukrayna’daki milis güçlerin saldırılarına halen devam etmesi nedeniyle UEFA maçı daha güvenli sayılabilecek Lviv kentinde oynattı. Yaptığı transferlerle sezonun en flaş ekibi olan Bordo-Mavililer, karşılaşmaya rüzgar gibi başladı. Geçen sene Avrupa Ligi’nde 14 maçta boy gösteren Karadeniz ekibi sadece Juventus’a boyun eğerek kırılması güç bir istatistiğe imza atmıştı. Bu başarılı performansına yeni sezonda da devam etmek için kesenin ağzını açan Trabzonspor, ilk torbadan gelen Metalist ile
kozlarını paylaştı. Avrupa kupalarına 3 puanla başlamak isteyen Bordo-Mavililer, en zorlu deplasmandan galibiyetle dönerek liderlik için ne kadar iddialı olduğunu bir kez daha kanıtladı.

Yeniler golle tanıştıMilan’dan transfer edilen Kevin Costant, ilk golünü atarak artık gerçek Trabzonsporlu oldu. Orta alanda oyun kurucu rolüyle 90 dakika sahadaki yerini alan ve Vahid Halilhodzic’in oynanan her resmi maçta forma şansı vererek vazgeçilmezi olan Ganalı futbolcu, gecenin yıldızlarındandı. Transferin son günlerinde kadroya katılan Avraam Papadopoulos ise bitirici vuruşu yaptı. Yunan futbolcu, son dakikada Constant’ın ceza sahasına gönderdiği, ardından Yatabare’nin kafayla aşırdığı topa dokunarak, altın değerinde 3 puanı getirdi.

Onur bildiğiniz gibi
Türkiye’nin İzlanda ile oynadığı maçta hatalı goller yediği gerekçesiyle eleştirilen Onur Kıvrak dün kalesinde devleşti. Şu ana kadar oynanan resmi maçların hepsinde forma giyen kaptan Onur, ilk yarıda gelen iki tehlikeli atağı başarılı bir şekilde geri çevirdi. Deneyimli file bekçisi, gelen zaferde de başrol oynadı.

Waris ışık saçıyor
Transfer döneminin son gününde sürpriz bir şekilde Bordo-Mavililer’in yolunu tutan Waris Majeed, Fenerbahçe maçında gösterdiği başarılı futbolla taraftarlara ilk günden umut vermişti. Spartak Moskova’dan 6.5 milyon Euro’ya gelen Ganalı futbolcu, Metalist karşılaşmasına da damga vuran isimlerin başındaydı.

Haberin Devamı
YORUM YAZ