MENÜ

Formula 1'de yeni değişiklikler gündemde

Formula 1'in patronu Bernie Ecclestone, organizasyonda mücadele eden takım ve pilot sayısında değişikliğe gidebileceklerini açıkladı.

Formula 1'de yeni değişiklikler gündemde

İngiliz basınında yer alan haberlere göre, Formula 1’deki takım ve pilot sayısında değişikliğe gidilmesini düşünen Ecclestone, bu fikrini hafta sonu yapılacak Singapur Grand Prix’si öncesi bir araya geldiği takım patronlarına iletti.

Yapacakları değişiklikle Formula 1’de 11 olan takım sayısını 8’e düşürüp, ekiplerin üçer pilotla mücadele etmesine olanak sağlamayı planladıklarını kaydeden Ecclestone, bu sayede rekabeti artırmayı hedeflediklerini belirtti. Büyük takımların üçer pilotla piste çıkmasının rekabet ve popülarite anlamında Formula 1’e faydalı olabileceğini ifade eden Ecclestone, "Yakın zamanda takım sayısını azaltıp böyle bir değişikliğe gidebiliriz. Puan almakta güçlük çeken ekiplerin yerine Ferrari ve diğer üst düzey takımların iki yerine üçer araçla şampiyonluk mücadelesi vermesini tercih ederim" değerlendirmesinde bulundu.
Formula 1’de daha önce de pilotların performansına etki edebilecek taktiksel telsiz konuşmalarına kısıtlama getirilmişti.

AA

Haberin Devamı
YORUM YAZ