MENÜ

Taraftarın yaptığına bak!

Beşiktaş muhabirimiz Orhan Yıldırım, Siyah-Beyazlı futbolseverlerin son dönemde maçlara olan ilgisizliğini değerlendirdi: Beşiktaş, Rize önünde resmen yalnız bırakıldı. Bu akşamki Asteras maçı öncesindeki beklentimiz, taraftarın stadı doldurup; UEFA grup maçında alınacak galibiyete atılacak imzada büyük pay sahibi olması...

Taraftarın yaptığına bak!

Beşiktaş, Rize önünde resmen yalnız bırakıldı. Oysa Olimpiyat’ta daha önceden seyirci rekoru kırılmıştı! Hava güzel ve trafik hiç olmadığı kadar boştu maç öncesinde... Mecidiyeköy’den iki arkadaşı farklı yerlere bırakmamıza rağmen stada 38 dakikada ulaştım. Metro da sorunsuz çalışmış. Yani ulaşımda ve iklimde dert yok. Takım açısından da durum daha parlak. Şampiyonlar Ligi elemelerinde; Kartal fırtınası tesadüfler ve şanssızlığa takılmış. Ligin ilk maçında üç puan kaçan fark ile gelmiş. İstanbul’da takım ilk kez lige ‘merhaba’ diyor. Bilet fiyatları uygun, passolig uygulaması sıkıntı olsa da, içeri girmeye engel değil.. Maça gelmemek adına bir tane olumsuz madde yok! Bütün bunlara rağmen stat bomboş... 12 bine yakın kombine alanlar dahil ortalıkta yok. Beşiktaş gibi asırlık çınar 2-3 bin kişi önünde maça çıkıyor. Bu kabul edilemez!

Girdaptan kurtulmalı!

Beşiktaş camiası tepeden tırnağa şapkasını önüne koyup, bu girdaptan kurtulmalı. Taraftar, rahmetli Seba için, ‘Ahmet Dursun, Seba gitsin’ besteleri yaptı. Ardından Serdar Bilgili küfür ve hakaret ile gönderildi. Yıldırım Demirören erken vedaya zorlandı. Fikret Orman transferlerde dik durduğu için yerden yere vuruldu. Her gelen kötü! Peki bu şartlarda iyi kimse gelir mı? Diğer kulüplerde durum tam tersi. 3 Temmuz sürecinde Aziz Yıldırım’a Fenerbahçe’nin verdiği destek ortada. Galatasaray ve Trabzonspor da bundan geri değiller. Maça gitme, lisanslı ürün alma, üye olma, kombine ve diğer mali desteklerden uzak dur. Sonra da, transferde yıldız iste! Şampiyonluk ve kupa de! Böyle vermeden alma sadece Allah’a mahsus bir şey!

Büyük sınav bugün!

Bugünkü Asteras maçı bu anlamda gerçek sınav olacak. Taraftar kendi adına yol haritasını belirleyecek. Ya tribünleri doldurup, yeni rekorlara, ilklere imza atacak. Ya da, Rize maçındaki içler acısı durumu sürdürüp kabus yaşatacak. Beklentimiz, doğruyu tercih ile stadı doldurup; UEFA grup maçında alınacak galibiyete atılacak imzada büyük pay sahibi olması...

Artık DUR denilmeli!

Ben artık, Rahmi Koç, Tuncay Özilhan, Sabancılar, Turgay Ciner, Cemil ve Mehmet Kazancı, Haşmet Kürüm ve bunlar gibi birçok hali vakti yerinde insanlar nerede diye sormayacağım. Kulüpten elini ayağını çekip maç seçen, tribün yerine çok farklı mercilerde Çarşı ismini öne çıkarmaya çalışan ve böylece rant sağlayan insanlara, kulübün gerçek sahibi olan taraftarın artık ‘DUR’ demesini bekliyorum. Umutla, inançla. Kurtuluş burada. Ünü kıtaları aşmış taraftara yakışan budur.

Orhan Yıldırım

Haberin Devamı
YORUM YAZ