MENÜ

Sebastian Ogier, Volkswagen ile uzun vadeli!

Dünya Ralli Şampiyonası lideri Sebastian Ogier, gelecek sezon için takımı Volkswagen ile anlaşmaya oldukça yakın. Takım, uzun vadeli bir anlaşmanın da yapılabileceğini belirtti.

Sebastian Ogier, Volkswagen ile uzun vadeli!

Fransız sürücü, bu sezon oldukça iyi bir performans sergiliyor. Geçtiğimiz sezonu şampiyon olarak tamamlayan Ogier, kendini kanıtlamış durumda. Volkswagen ise Ogier’i takımda tutmakta oldukça kararlı görünüyor.

Anlaşmanın yakın zamanda açıklanması bekleniyor. Konu ile ilgili olarak takım patronu Jost Capito şunları belirtti; "Ogier’in gelecek yıl bizimle olacağına yüzde 100 eminim. Olumsuz bir durum yok. Anlaşmanın gerçekleşmesi için en doğru zaman. Önümüzdeki günlerde bunu açıklayacağız."

Capito, takımda bulunan diğer sürücüler Jari Matti Latvala ve Andreas Mikkelsen’i takımda tutmak istediklerini, sürücüleri değiştirme gibi bir niyetlerinin olmadığını da belirtti.

"Takım olarak oldukça iyi durumdayız. Sürücülerimizden memnunun. Böyle bir durumda sürücülerimi neden değiştirmek isteyim ki? Bu mantıklı olmaz."

Ogier ise yaptığı açıklamada, takım patronu ile aynı düşüncede olduğunu belirtti.

"Farklı bir durum oluşmasını gerektiren bir şey yok."

Kazanma potansiyeli olan takımda değişiklik olmamalı. Dünya Ralli Şampiyonası’nda heyecan Fransa Rallisi ile devam edecek. Fransa etabı, Ogier için ayrı bir önem taşıyor. Fransız sürücü evinde yarışacağı için oldukça mutlu.
Sebastian Ogier, şampiyonada 214 puanla lider durumda. Takım arkadaşı Latvala ise 164 puanla ikinci sırada bulunuyor. Ogier, takım arkadaşı ile sezon bitimine kadar zorlu bir mücadele içerisinde olacağını ve fin pilotun savaşmaya devam edeceğini belirtti.

"Fransa’da kazanmak mümkün ve bunu başarmayı çok isterim. Motivasyonumu korumalıyım ve Avustralya’daki performansı Fransa’ya taşımalıyım. Şampiyonluk için akıllı bir şekilde hareket etmeli ve elimden geleni yapmalıyım. Hiç bir şey bitmiş değil. Neler olabileceğini asla bilemezsiniz."

(turkiyef1)

Haberin Devamı
YORUM YAZ