MENÜ

Olimpiyat Hazırlık Merkezleri'nin kapatılacağı iddiası

Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın iddialı projelerinden Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezleri'nin (TOHM) kapatılacağı iddia edildi.

Olimpiyat Hazırlık Merkezleri'nin kapatılacağı iddiası

Eski spor Bakanı Suat Kılıç'ın döneminde, Türkiye'nin olimpiyat oyunlarında kalıcı başarı elde etmesi amacıyla Türkiye'de 12 ilde kurulan ve 2013'ün Kasım ayında görkemli bir törenle açılışları yapılan TOHM'lardan beklenen iyi haberlerin aksine kötü haberler gelmeye başladı. TOHM projesinde ülkenin dört bir yanından gelecek vaad eden sporcuların, seçilen pilot illerde kampa alınması ve belirlenen ilde eğitim ve spor hayatlarını aksatmadan kendilerini geliştirerek, olimpiyatlarda kalıcı başarı elde edilmesi hedefleniyordu.

OKULLARIN AÇILDIĞI GÜN KAPATILDIĞI İDDİA EDİLDİ

Bu hedeflerle yola çıkılmasına rağmen bünyesinde atletizm, bisiklet ve tekvando branşları bulunan Kocaeli TOHM, ani bir kararla kapatıldı. Atletizm branşında gündüz bölümünün kalacağı belirtilirken, bisiklet ve tekvando branşlarında yaklaşık 40 sporcunun bulunduğu TOHM merkezi, okulların açıldığı ilk gün olan 15 Eylül Pazartesi kapatıldı. Sporcular ve aileleri bu karar karşısında adeta şok oldu. Kocaeli'ndeki okullara kayıtlarını yaptıran sporcuların, TOHM'un kapatılmasıyla şehirlerine mi döneceği yoksa farklı illere mi gönderilecekleri şu an için belli değil. Kocaeli'deki okullara kayıtları yapılan ve bu şehirden ayrılmak zorunda kalacak çocukların velileri ise yetkililerden açıklama bekliyorlar.

Diğer illerin aksine Kocaeli TOHM'da bulunan sporcuların kamp merkezi yerine bir otele yerleştirildikleri ve bu nedenle artan masraflar yüzünden olimpiyat hazırlık merkezinin kapatıldığı belirtiliyor. Spor Genel Müdürlüğü'nün, aylık yaklaşık 250 bin TL masrafı olan Kocaeli TOHM'u hem yetersizlik hem de ekonomik olarak kapatma kararı aldığı ifade ediliyor.

Öte yandan Spor Genel Müdürlüğü, bisiklet sporunun da Kocaeli ilinde kapatılarak Antalya ve Konya'ya aktarılacağını, Tekvandonun ise kapatıldığını doğruladı. Atletizmin ise gündüz devam edeceği belirtilirken, Kocaeli Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Muzaffer Çintimar ise farklı açıklamada bulundu. Spor Genel müdürlüğü yetersizlikten kapatıldı derken, İl müdürü Çintimar, ''Kamplar kapatılmadı" demesi kafaları karıştırdı.

ERCAN ATA - ANKARA / DHA

Haberin Devamı
YORUM YAZ