MENÜ

Mesut Özil'in yıldızı sönüyor

Yeni sezona kötü bir başlangıç yapan Mesut Özil, Ada basınında hedef tahtası olurken Türk asıllı Alman oyuncunun, 50 milyon Euro'luk etiketini kaldıramadığı düşünülüyor.

Mesut Özil'in yıldızı sönüyor

Real Madrid'de Avrupa'nın en iyi 10 numarası olarak gösterilirken 50 milyon Euro bonservis bedeli karşılığında Arsenal'e geçen Mesut Özil, son dönemdeki formuyla eleştirilerin odak noktası oldu. Londra devindeki ilk dönemi haricinde beklentileri karşılamakta zorlanan Mesut'un durumunu Arsenal'in Beşiktaş ve Dortmund maçlarında yorumculuk yapan BBC'nin ünlü ismi John Murray anlattı. Murray, teknik direktör Arsene Wenger'in uzun süre Mesut Özil'in arkasında durduğunun altını çizerken "Arsene ona karşı sabırlıydı ve eleştirilere karşı onu sert bir biçimde savundu ancak hafta sonu Manchester City maçında o bile 'sakatlığı sebebiyle almadım' diyerek performansına gönderme yaptı" şeklinde konuştu.

Liderlik yapma güdüsü Mesut'ta yok

Ada basınındaki eleştirilerin odağında Mesut'un 50 milyon Euro'luk etiketini dolduramamasının yattığını belirten ünlü yorumcu şu değerlendirmeyi yaptı: "Ondan beklenen saha içi yaratıcı etkiyi gösteremedi, pozisyon yaratan oyuncu rolünü alamadı. Yeterince çalışmaması da eleştiriliyor. Ayrıca 50 milyon Euro'luk bir oyuncudan saha içinde beklenen sorumluluk alma, liderlik yapma güdüsü Mesut'ta yok."

Aston Villa maçında yedek kalabilir!


Mesut'un kredisinin tükenmek üzere olduğunu belirten Murray'ye göre özellikle son iki maç kırılma noktası oldu. İngiliz yorumcu, "Mesut formunun zirvesine çok uzak ve takımın Dortmund karşısında her alanda aciz duruma düşüşü tepkileri Mesut'un üzerine çekti. Bu Cumartesi Aston Villa maçında kulübede olabilir" diye görüş belirtti.

Kaynak: Sabah

Haberin Devamı
YORUM YAZ