MENÜ

İşte şampiyonluğun şifresi!

Antalyaspor Teknik Direktörü Engin Korukır, zirveye giden yolun rotasını FANATİK'e çizdi:

İşte şampiyonluğun şifresi!

Karşıyaka ve Urfa maçlarından en kötü ihtimalle 4 puan bekliyordum. Maç maç düşünüp hedefe yürüyeceğiz. 1.85 puan ortalamasını yakaladığımız takdirde zaten şampiyonluğun en güçlü adayı biz olacağız

Sezona dev bir bütçeyle şampiyonluk parolasıyla hazırlanan Şanlıurfaspor'u 1-0'lık skorla mağlup etmeyi başaran Antalyaspor'da keyifler yerinde. Alanya-Samsunspor maçını yerinde izleyen Kırmızı-Beyazlılar'ın teknik direktörü Engin Korukır, FANATİK'e Urfa zaferini değerlendirirken şampiyonluk konusundaki iddialarını da yineledi, rotayı çizdi. İşte Korukır'ın açıklamaları:

'Çok gol kaçırdık'


"Şanlıurfaspor maçının çekişmeli bir şekilde geçeceğini biliyorduk. Hazırlıklarımızı da bu yönde yapmıştık. Nitekim beklediğimiz gibi oldu. Ofansif manada bence çok hareketli bir mücadeleydi. Özellikle ilk 15 dakika Şanlıurfaspor çok etkili oldu. Ancak sonrasında biz biraz daha oyuna ağırlığımız koyduk ve ibre bize doğru döndü. Yakaladığımız çok ama çok net fırsatlar vardı. İnanılmaz goller kaçırdık. Bunlar için aslına bakarsanız yapabileceğimiz çok bir şey yok. Bazen futbol şansının da yanınızda olması gerekiyor."

'Savunmayı uyaracağız'


"Topu oraya nasıl getirdiğiniz önemli. Bizi mutlu eden nokta da bu. Bilinçli hücum yapıyoruz. Topu iyi kullanıyoruz. Urfa gibi ligin favorisi olarak gösterilen bir takıma karşı bu kadar net fırsatlar yakalamak önemli. Tabii buna karşılık iki önemli açık verdik, kalemizde gol de görebilirdik. Biz bu tür galibiyetlerden dersler çıkaran bir takımız. Savunma konusunda biraz daha fazla çalışıp eksiklerimizi gidereceğiz."

'Janda mükemmel'

"Oyuncularımızın bireysel performanslarından da memnunum açıkçası. Özellikle Janda, topları çok iyi kullandı. Her geçen gün daha iyiye gidiyor. Takıma yeni katılan Gökhan'ın da arzusundan memnunum. Daha ligin başındayız. Elbette zamanla iyi bir ekip olacağız. Ancak bu haftalarda da kayıpları minimize edebilirsek bizim için her şey daha kolay olacaktır."

'Parolamız belli'

"Orduspor, Adana galibiyetiyle çok morallendi. Geniş alanlar buldukları bir maçta fırsatları değerlendirdiler. Biz gerekli analizlerimizi yapıp, onlara şans tanımamak için çalışacağız. Her maçımıza kazanmak için çıkıyoruz. Zaten bu ligde dışarıda 1, içeride 3 puan alırsanız şampiyon olursunuz. Biz 1.85 puan ortalamasını yakalayıp, hedefe yürümek istiyoruz."

Haberin Devamı
YORUM YAZ