MENÜ

Ferrari, 2015 parçalarını denemeye başlıyor

Ferrari 2014'ten umudunu keserek odak noktasını 2015'e çevirirken, 2015 için geliştirdiği bileşenleri F14 T ile yarışlarda deneyerek yeni fikirler edinmeyi amaçlıyor.

Ferrari, 2015 parçalarını denemeye başlıyor

Ferrari, Mercedes'in rakiplerini adeta darmadağın ettiği 2014 sezonunda bir kez daha hayal kırıklığı yaşamıştı.

İtalyan Grand Prix takımı klasmanda 4. sıraya gerilerken, altı yarış kala takım her şeyiyle 2015 ve sonrasına odaklanmış durumda.

Mühendilik direktörü Pat Fry konuyla ilgili bir açıklama yaparak, "Sezonun bu safhasında, fabrikanın odak noktası gelecek yılın aracına dönmüş durumda." dedi.

"Ancak hala pistte yapacağımız testlerden öğrenebileceğimiz çok şey var. Bu yüzden F14 T'ye yapılacak güncellemelerin yanı sıra gelecek yılın aracı için üretilen bazı bileşenler de yarışlarda denenecek. Böylece gelecek yılı daha iyi anlamanın yolunu açmayı düşünüyoruz."

Ferrari'nin güçsüz yönünün ön plana çıktığı yüksek hızlı Monza'nın ardından Formula 1 bu kez bambaşka karakteristiğe sahip bir pist olan Singapur GP'nin yapılacağı Marina Bay'e taşınıyor.

"Spa ve Monza gibi düşük downforce gerektiren iki pistin ardından, şimdi bambaşka bir piste, Singapur'a gidiyoruz."

"Burası çok yüksek downforce gerektiren bir cadde pisti. Yumuşak ve süper yumuşak lastiklerin kullanılacağı pist, karakteristik olarak Monako'ya çok benziyor. Pek fazla yüksek hızlı viraj yok ve yanal hızlanma gerektiren de iki viraj var. Dolayısıyla burası büyük ölçüde iyi çekiş ve düzlükte hızlanmayla ilgili bir pist."

"Monza bizim için zor bir yarış oldu. Dolayısıyla şimdi yeniden bir araya geliyoruz ve elimizdeki paketten maksium verim almak için her yolu deneyeceğiz. Bir gece yarışı olmasına rağmen sıcaklıklar yine de yüksek olacak. 30 derece dolaylarında beklenen sıcaklık araçların soğutma sistemlerine büyük iş düşmesini gerektiriyor. Öte yandan pistin dur-kalk karakteristiği, frenlere de çok iş düşmesine neden olacak. Özellikle de ön frenler açısından zorlayıcı bir test olacak."

(turkiyef1)

Haberin Devamı
YORUM YAZ