MENÜ

Fenerbahçe Galatasaray'a dava açabilir

TBF Disiplin Kurulu Başkanı İmran Işıldar, Galatasaray'a kesilen cezanın perde arkasını anlattı

Fenerbahçe Galatasaray'a dava açabilir

Tür­ki­ye Bas­ket­bol Fe­de­ras­yo­nu Di­sip­lin Ku­ru­lu, 19 Ha­zi­ran’da Fe­ner­bah­çe ile ya­pa­ca­ğı play-off fi­nal se­ri­si ma­çı­na çık­ma­yan Ga­la­ta­sa­ray’da Baş­kan Ünal Ay­sal başta ol­mak üze­re 2 yö­ne­ti­ci­ye yüz­de 50 ar­tı­rıl­mış bir şe­kil­de 45’er gün hak mah­ru­mi­ye­ti ve 15’er bin li­ra da pa­ra ce­za­sı verdi.

Açık­la­ma­da Ga­la­ta­sa­ray, yö­net­me­li­ğin 10.8 mad­de­si çer­çe­ve­sin­de, hak­lı bir ne­de­ne da­yan­mak­sı­zın sa­ha­ya çık­ma­ma­sı ne­de­niy­le, or­ga­ni­zas­yo­na ve­ri­len her tür­lü mad­di za­rar­lar­dan so­rum­lu tu­tul­du. Bu açıklama ise spor kamuoyunda kafa karışıklığı oluşturdu.

“Maddi kayıplar için dava açılabilir”

Di­sip­lin Ku­ru­lu Baş­ka­nı İm­ran Işıl­dar, “Bi­zim ku­ru­lun ve­re­bi­le­ce­ği pa­ra ce­za­sı açık­lan­dı. An­cak yar­gı­la­ma so­nu­cun­da ve­ri­le­cek bir ce­za da söz ko­nu­su ola­bi­lir. Ya­yın­cı ku­ru­lu­şun ve Fe­ner­bah­çe’nin maddi kayıplarından dolayı da­va açma hak­ları ol­du­ğu­nu be­lirt­mek için bu­nu yap­tık” dedi. Fe­ner­bah­çe’nin hasılat ve sa­lon­da­ki rek­lam an­laş­ma­la­rı, ya­yın­cı ku­ru­lu­şun ise maç için ya­pı­lan rek­lam an­laş­ma­la­rı ko­nu­sun­da da­va­ aça­bi­le­ce­ği kay­de­dil­di.

“Yö­net­me­lik­le­re gö­re ha­re­ket et­tik”


Işıl­dar, Fe­ner­bah­çe’nin pa­ra ce­za­sı­nın az ol­du­ğu yö­nün­de­ki eleş­ti­ri­si için­se “Di­sip­lin yö­net­me­li­ği­ne göre hareket ettik. Ta­van mik­ta­rı 10 bin li­raydı.Yüz­de el­li ar­tır­ma hak­kı­mı­zı da kul­la­ndık. Olay­dan son­ra ta­li­mat­la­rda de­ği­şik­likler ol­du” diye konuştu.

“Dimdik duracağız”


Ga­la­ta­sa­ray, Fe­ner­bah­çe’nin ken­di­le­ri­ne ve­ri­len pa­ra ce­za­sı­nı az bul­ma­sı­na sert çık­tı. “Fe­ner­bah­çe Spor Ku­lü­bü’nün mev­cut yö­ne­ti­ci­le­ri bil­me­li­dir­ler ki, son dö­nem­de­ki sa­ha içi ve dı­şı geç­miş­te­ki dav­ra­nış ve alış­kan­lık­la­rı­nı sür­dür­dük­le­ri sü­re­ce kar­şı­la­rın­da dim­dik du­racağız” denildi.

Kaynak: Bugün

Haberin Devamı
YORUM YAZ