MENÜ

"Bu yolun sonu süper"

Samsun maçının savunmadaki kahramanlarından Koray Çölgeçen'den FANATİK'e çok özel röportaj:

"Bu yolun sonu süper"

Tam 8 yıl Süper Lig'de oynadım. Şimdi tecrübelerimi takım arkadaşlarıma aktarıyorum. Süper bir ekibiz, en büyük gücümüz yönetimimiz. Kolay değil ama Alanyaspor'u Play-Off'u kovalayacak kalitede bir takım. Umarım sonumuz da 'Süper' olur

Alanyaspor'un ikinci kaptanı Koray Çölgeçen, kariyerini, Alanyaspor'u ve hedeflerini FANATİK'e anlattı. İşte başarılı stoperin sözleri: 8 sene Süper Lig'de oynadım. Şanssızlıklar ve sakatlıklar yakamı bırakmadı. Yani işler pek istediğim gibi gitmedi. 101 kez milli forma giymiş bir oyuncuyum. Selçuk İnanlar'ın Burak Yılmazlar'ın kaptanlığını yaptım yıllarca. Onlar şimdi Galatasaray'da, ben ise Alanya'da. Sakın yanlış anlaşılmasın. Halimden de takımımdan da son derece memnunum. Mutluyum. Bunu arada çok fark olmadığını anlatabilmek için söylüyorum.

Üst üste iki şampiyonluk

Benim için işler yolunda gitmeyince yeni başlangıçlara ihtiyacım oldu. Nitekim; Balıkesirspor da bu anlamda benim adıma çok önemli bir çıkış noktası oldu. Orada çok güzel bir şampiyonluk yaşadım. İşler yeniden yoluna girmeye başladı. Alanyaspor'a geldim ve burada da çok önemli bir başarı elde ettik. Üst üste iki şampiyonluk yaşayarak PTT 1. Lig'e geldim. Sağolsunlar Kerem'le birlikte bize kaptanlık verdiler. Takımda Süper Lig tecrübesi olan tek kişi benim. Bunu özellikle genç arkadaşlarımla paylaşmaya çalışıyorum.

'Gençleri uyarıyorum'

Burak, Emre ve Efecan gibi çok kaliteli, yetenekli oyuncularımız var. Onlara Süper Lig'e nasıl gideceklerini anlatıyorum sürekli. Skor üretmeleri gerektiğini söylüyorum. Bu ligde dikkat çekmek istiyorsanız bir gerçek var ki çok çalışmanız ve tabelaya katkı yapmanız gerekiyor. Zaten bunları yaptıklarında bu denli meziyetlere sahip oyuncuları kimse tutamaz. Alırlar başlarını giderler bu ligden.

'Mulenga düşünsün'

Kendim için de aynı şeyleri soyleyebilirim. Biz potansiyelli oyuncularız. Gördük işte geçen hafta Subasic ne yapabildi. Ligin en güçlü forveti diyorlar. Samsun maçında Mbilla aynı. Oynatmadık bile. Şimdi de Adana Demir'de Mulenga var. Ona da en iyi şekilde hazırlanacağım. Benim korkum olmaz.

'Birliktelik=Başarı'

Takıma gelecek olursak; biz gerçekten iyi niyetli oyunculardan kurulu bir grubuz. Yeni transferlerimiz kelimenin tam anlamıyla 'cuk' diye oturdu. Hiç yabancılık çekmediler. Ayite ve Eren kalitemizi artırdı. Sinan da öyle çok çabuk uyum sağladı. Hatta bence Alanya'da kendisini yeniden buldu. Yani sözün özü biz gerçek bir takımız. En büyük gücümüz de bu. Her maç bazılarımız kötü durumda olabilir. Ama bizim parolamız; hata yapanın arkasını arkadaşı toplayacak. Bu birliktelik ilk 2 haftada galibiyetleri de beraberinde getirdi.

'Hedefimiz 3'te 3'

Öyle büyük hedeflerimiz yok bizim. Bu lig uçtu artık. Trilyonlar konuşuyor. Evet belki rakiplerimizin yarısından bile daha az kazanıyor olabiliriz ama mutluyuz. Çünkü burada öyle bir yönetim var ki; tek kelimeyle mükemmel. Paralarımız için bir gün veriyorlar, kesinlikle şaşmıyor. Bu ligde bu çok önemli. Buca'dayken düştüğümüz sene yönetimi hatırlıyorum. O cumalar bitmezdi. Her cuma ödeme sözü verilirdi ama hiç bitmezdi. Alanya'da arkamızda gerçekten işlerini iyi yapan bir ekip var.
Hedefi maç maç düşünüyoruz. Şimdi önümüzde çok zorlu bir Adana Demir deplasmanı var. Çalışacağız, hazır gideceğiz. Orada kazanmak için elimizden gelen her şeyi yapacağız. Başarabileceğimize de inancım tam açıkçası...

'Altıparmak'ın yeri Süper Lig'

Mehmet Altıparmak bu ligin üzerinde bir hoca bence. Taktiksel donanım, oyuncuyla kurduğu iletişim, futbol bilgisi ve beyfendiliğiyle kesinlikle artık Süper Lig'de olmalı. Hep aynı hocalar var, artık yeni yüzler, genç ve idealist teknik adamlar çalışmalı bu ligde.

'Passolig işi tutmadı'

Passolig irdelenmeli. Bizim iç saha gücümüzü herkes bilir. Açıkçası PTT 1. ligdeki ilk maçımızda daha fazla destek bekliyorduk ama hayal kırıklığına uğradık. Passolig bence bir kez daha gözden geçirilmeli.

Haberin Devamı
YORUM YAZ