MENÜ

"Bu takım zorlanmaz"

Antalyaspor Başkanı Gültekin Gencer, sonuçlardan memnun olduğunu söyledi, ancak takıma mesaj göndermeyi ihmal etmedi:

"Bu takım zorlanmaz"





Şampiyonluk yolunda favori olarak gösterilen iki takımla oynadık. Karşıyaka ve Şanlıurfa'dan önemli puanlar aldık. Bundan memnunum. Ancak kurduğumuz takım bu maçları daha rahat kazanmalı, bu kadar zorlanmamalı. Umarım bu sorunu da aşarız

Süper Lig'de kurulan iddialı kadroya rağmen lige tutunmayı başaramayan Antalyaspor'da, başkan Gültekin Gencer, görevi bırakmayıp, takımı yeniden güzel günlerine geri döndürmek için kolları sıvamıştı. Transfer döneminde Engin Korukır'ın istediği isimleri tek tek kadrosuna katan Akdeniz ekibinin patronuyla ligin geride kalan iki haftasını konuştu. Gencer, takımdan ve alınan 4 puandan memnun. Ancak ekibin daha iyilerini yapabileceğini düşünüyor. İşte Antalyaspor Başkanı'ndan ilk 2 hafta değerlendirmesi:

'Taraftarla barışacağız'

"Taraftarlarımızın bizi yalnız bırakmaması için elimiden geleni yapıyoruz. Fakat, küme düşmüş olmamamızın verdiği bir kırgınlık var futbolseverlerimizin üzerinde. Bunu da olumluya çevirmenin en kolay yolu şampiyonluğa oynamak. Biz de bunu yapmalıyız. Takım bu havayı yakaladıkça, seri galibiyetlerle ligi forse etmeye başladıkça inanıyorum ki bu sorun aşılacaktır ve bize gereken desteği vereceklerdir."

'Passolig yeterince anlatılmadı'

"Tabii bunda sadece bizim değil, Passolig meselesinin de önemi büyük. Çünkü görüldüğü üzere yalnızca PTT 1. Lig'de değil, Süper Lig'de de aynı sorun sözkonusu. Passolig'in hayata geçirileceği çok önceden belliydi. Ancak ben yine de tam olarak anlatılmadığını düşünüyorum. İnşallah bu sorun en kısa sürede ortana kalkar, çünkü taraftar olmadan futbol olmaz."

'Sonuçlar kötü değil'

"Takımdaki duruma gelince; ben ekip olarak, oyuncu grubu olarak kurulması gereken bir takım kurduğumuzu düşünüyorum. Baktığınız zaman kadrosuna çok önemli transferler yapmış, aynı bizim gibi şampşyonluk hedefi olan takımlarla oynadık ilk 2 haftada. Karşıyaka gibi güçlü bir rakip karşısında deplasmanda puan aldık. Urfa'nın da durumu ortada. Çok ciddi bir rakibi evimizde mağlup etmeyi başardık."

'Daha iyi olmalıyız'

"Bunlar olumlu şeyler. Ancak ben yine de kurduğumuz takım ve elde tuttuğumuz oyuncuların kalitesini değerlendirdiğimde Antalyaspor'un bu maçları zorlanmadan kazanması gerektiğini düşünüyorum. Bu kaliteye sahibiz çünkü. Fikstür gereği önümüzde sıkıntılı bir 4 hafta vardı. Bunun ikisini atlattık."

Ömer Necati Albayrak

Haberin Devamı
YORUM YAZ