MENÜ

Bu takım uçar

PTT 1. Lig'in unutulmaz golcüsü Yunus Altun, Alanya-Samsunspor maçını değerlendirdi:

Bu takım uçar

Alanyaspor nispeten diğer takımlara göre daha hazır olmayan bir ekiple karşılaşmıştı ligin maçında. Manisa'yı 3-0'la geçen Mehmet Altıparmak'ın öğrencilerinin asıl sınavı Samsunspor karşısındaydı. 2. Lig'deyken iyi bir iç saha ekibi olan Alanyaspor, güçlü rakibine karşı maçın başından sonuna üstün bir oyun ortaya koydu. Özellikle hücumdaki Ayite, Sinan ve Efecan'ın uyumu muhteşemdi.

Efecan her yerde
Efecan 90 dakikada oynadığı maçta takımına hücumda dinamizm kattı. Bir an olsun yerinde durmadı, sahada basmadık yer bırakmadı. Sinan'ın hırsı da oldukça etkiliydi. Kenarı çok iyi kullandı. Ortalar yaptı. Top rakipteyken alan daralttı, koştu. İkisinin de arzusu Alanyaspor'un galibiyetinde önemli rol oynadı. Ayite için ligin ilk haftasında yaptığım yorumları tekrarlayabilirim. Lige damga vurabilecek kalitede bir isim. Attığı goldeki vuruşu kaliteliydi. Ama defansın arkasına yaptığı koşu mükemmeldi.

Ayite tutulmaz!

Nitekim girdiği pozisyonlar ve hücum merkezinde dikkat çeken pozisyon bilgisiyle bu görüşümüzü Tuna ve Fatih gibi iki kaliteli stoperin önünde ispatladı. Yani genel olarak değerlendirdiğimizde Alanyaspor'un hücum hattının çok iyi işlediğini rahatlıkla söyleyebilirim.

Mehmet hocaya alkış

Tabii burada Mehmet Altıparmak'ın payından bahsetmemek olmaz. Gerçek anlamda çalışkan, rakibi ısıran, koşan ve pozitif futbol oynamaya çalışan bir takım kurmuş. Açıkçası ben izlerken zevk aldım. Hücumda iyi işler yaparken skoru korumaları gereken uzun bölümde oldukça iyi takım savunması yaptılar. Samsunspor'un Umar ve Mbilla gibi kaliteli forvetlerine göz açtırmadılar.

Haberin Devamı
YORUM YAZ