MENÜ

Yattara ne yapıyor?

Bir zamanlar Trabzonspor'da yıldızlaşan Gineli futbolcu İbrahim Yattara, aktif futbol hayatına Belçika'da devam ediyor.

Yattara ne yapıyor?

İbrahima Yattara... Profesyonel futbol hayatına ülkesi Gine'de, altyapı forması giydiği San Garedi'de başladı. 2000 yılında Belçika'nın Royal Antwerp takımına transfer oldu. 2003 yılında Ziya Doğan yönetimindeki Trabzonspor'a 300 bin Euro'ya transfer oldu.

Geldiği ilk sezon asist kralı oldu

İbrahim Yattara, 2003-2004 futbol döneminde yeni yapılanmaya gitme kararı alan zamanın Trabzonspor Başkanı Özkan Sümer tarafından 20 dakika izlendi ve Trabzonspor'a 400 bin dolar karşılığında transfer edildi. Yattara, Trabzonspor'da çıktığı 187 maçta 32 gol kaydetti. Tekniği ve oyun zekasıyla üç büyüklerin savunmasına zor anlar yaşatan Gineli futbolcu, ilk sezonunda oynadığı 36 resmî maçın sadece 10'unda ilk 11'de başlamasına rağmen, ligde oynadığı 30 maçta 15 asist yaptı. Aynı sezon 5 de gol atan Yattara, Spor Toto Süper Lig'in asist kralı oldu.

2011'de Trabzon'a veda etti

Bordo Mavililer'de 8 sezon futbol oynadıktan sonra Suudi Arabistan'ın Al Shabab kulübüne transfer olan Gineli futbolcu, burada 1 sene futbol oynadıktan sonra yolunu tekrar Türkiye'ye çevirdi. 2012-2013 sezonu öncesinde Bursaspor'la anlaşmak için Türkiye'ye gelen Yattara, Yeşil- Beyazlılar'la anlaşma sağlayamadı. Bir sonraki gün Mersin İdmanyurdu yöneticileriyle görüşen siyahi yıldız, 1 yıllık anlaşmaya imza attı. Ancak Mersin'de 4 maça çıktıktan sonra uzun süren sakatlığı nedeniyle fazla forma şansı bulamadı.

Yolu yine Belçika'yla kesişti

Mersin İdmanyurdu yönetimi ile yaşanan krizin ardından sözleşmesi feshedilen Yattara, Haziran 2013'ten bu yana Murat Tacal adında bir Türk'ün başkanlığını yaptığı Belçika 3. lig ekibi La Louviere'de futbol kariyerine devam ediyor.

Haberin Devamı
YORUM YAZ