MENÜ

Stres kırığı: 1-1

Yönetim gergin... Borçlar diz boyu, kalıp kalmayacakları bile belli değil! Taraftar gergin... Süper Kupa gitti, takım kötü futbol oynuyor! Futbolcular gergin... En küçük bir hatada ıslıklanıyorlar. Hâl böyle olunca Prandelli de gergin... İşte böyle bir tabloda Arena'ya bir de taş gibi Anderlecht çıkınca, en kötü senaryo hayata geçti.

Stres kırığı: 1-1

Yaş ortalaması 22 olan Belçika ekibi, özellikle ilk yarı tek kale oynadı, çok önemli fırsatlarda Muslera sahneye çıktı. Karşılaşmanın ikinci yarısının başında ise Anderlecht, Praet ile golü buldu. Sarı-Kırmızılılar’a teselli olan golü Burak uzatmalarda attı, ama hesaplar şaştı. Grubun zayıf halkası, artık en az Aslan kadar iddialı!

Haberin Devamı

Melo gerçek Galatasaraylı olduğunda!

Galatasaray, Şampiyonlar Ligi ilk maçında Anderlecht'i konuk etti. Sarı- Kırmızılılar’da Prandelli, Eskişehirspor maçında sahaya ilk 11’de sürdüğü Tarık, Yekta ve Bruma’yı yedek soyundururken, Melo, Pandev ve Telles’e ilk 11’de şans verdi. Son iki sezonda Devler Ligi’nde bir kez çeyrek final oynayan bir kez de gruplardan çıkma başarısı gösteren Cim Bom, rakibine oranla hem daha tecrübeli hem de daha kaliteli bir kadroya sahipti. Taraftarının desteğini arkasına Aslan’ın maça baskılı başlaması beklenirken Sarı-Kırmızılılar oyun kurmakta zorlandı. Orta alanda yapılan yan paslar takımın hızını keserken, top bir türlü ileriye taşınamadı. Aslan zaman zaman Veysel’in görev yaptığı sağ taraftan tehlike yaratmaya çalışsa da rakip savunmayı geçemedi. Anderleht ise özellikle Telles’in görev yaptığı sol tarafı bir hayli zorladı.

Yıldızlardan ses yok!


Orta alanda hızlı çıkan Belçika temsilcisi Conte ile bu alanı etkili kullandı. Özellikle 20 ile 30. dakikalar arasında konuk takım Semih ve Chedjou’yu bir hayli zorladı. İlk 45 dakika boyunca hazırlık pasları yapan Galatasaray kayda değer bir gol girişiminde bulunamadı. Cim Bom’un ‘yıldız oyuncuları’ bir türlü beklenen reaksiyonu gösteremeyince, ilk yarı 0-0 sona erdi.

İkinci yarı çöktüler


Galatasaray ikinci yarıya daha da kötü başladı. Saldırması, gol araması beklenen futbolcular oldukça rahattı. Maç başından bu yana oyun disiplinine sadık kalan Anderlecht’te 52. dakikada Praet ceza sahası dışından çok düzgün vurdu, top yan direğe çarparak ağlarımıza gitti: 0-1. Bundan 2 dakika sonra Conte kaleci ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda kötü vurdu top auta çıktı. Anderlecht bu pozisyonda 2. gole çok yaklaştı. Bu dakikadan sonra Cim Bom’da oyuncu performansları iyice düşmeye başladı. Birçok acemice atak yarıda kalırken, umutlar her dakika biraz daha azaldı. Kötü futbol nedeniyle taraftarın yuhalamaları henüz takım olma kapasitesine ulaşamayan oyuncuları olumsuz etkiledi.

Durum çok vahim

Geldiği günden bu yana takımına istediği taktiği bir türlü oynatamayan Prandelli’nin artık çok daha hızlı hareket etmesi gerektiği her geçen dakika biraz daha ortaya çıktı. 90. dakikada Chedjou’nun ısrarla ceza sahasına taşıdığı topa Burak altı pas üzerinde sert vurdu, top ağlara gitti: 1-1. Cim Bom bu golle bir puanı almayı başarsa da, oynanan futbol son derece vahimdi. Dün akşam gösterdi ki Ünal Aysal, Belçika basınına verdiği röportajda çok haklı. Anderlecht’ten öğreneceğimiz çok şey var. 90 dakika 1-1 tamamlanırken, Aslan az da olsa nefes aldı. Bir parantez de Melo’ya açmak gerekir. Burası Galatasaray... Hangi arenada olursa olsun bir puana sevinilmez. Bu ayıptır. Bir gün gerçek Galatasaraylı olduğunda beraberlikte sevinilmeyeceğini de öğrenirsin.

Haberin Devamı

Metin Karabaş

Haberin Devamı

YORUM YAZ