MENÜ

"Riva boşuna durmasın"

Sarı-Kırmızılı kulübün patronu Aysal, "Gayrimenkuller bir kenarda, 300 milyon Dolar bir kenarda duruyor. Bu borcu ne kadar taşıyabiliriz. Ben daha fazla taşımak istemiyorum" dedi ve yetkinin elinde olduğunu söyledi.

"Riva boşuna durmasın"

Galatasaray Başkanı Ünal Aysal, olağanüstü divan kurulu toplantısında açıklamalarda bulundu. Aysal kulübün borçları ile ilgili bilgilendirme yaparken, zarar edildiğini açıkladığı basketbol şubesini kapatmaları durumunda taraftarın ayaklanacağını kaydetti. Aysal ayrıca, kendi döneminde transfere çok para harcadıklarını ve başarı için bunun gerekli olduğunu söyledi. Başkan şöyle devam etti:

'Satış ehliyetimiz var'


"Bazı endişeler belirmiş durumda. Bu endişelerden biri Riva konusu ve diğer gayrimenkuller. Biz burada hiçbir gayrimenkulumuzu satmak durumunda değiliz. Ben bunu daha önceki genel kurullarda net bir şekilde anlatmıştım. Bizim 3,5 senedir satış ehliyetimiz var. Satabilecek tek mülkümüz de Riva arazisi ancak 3,5 yıldır bu satışı yapmadığımıza göre bundan sonra da satmayacağız demektir."

'İmkan yaratmamız lazım'

"Gayrimenkullerimiz bir kenarda duruyor, 300 milyon dolar da bir kenarda duruyor. Bu borç 2011'den bu yana duruyor. Tüm belgeler sizde zaten inceleyebilirsiniz. Bu borcu ne kadar taşıyabiliriz? Ben daha fazla taşımak istemiyorum. Bizim niyetimiz bu değerleri çarçur etmek değil. Kulübün yararına imkanlar yaratıp kullanmak."

Terim'in adını kullanmadı

Bu arada Aysal, transferle ilgili sorulara, "Transferlere çok para harcandı deniyor. Başarı için transfer yapmak şart. İlk teknik direktörümüzün döneminde 120 milyon dolar ödemişiz transfere. Mancini döneminde 22 milyon dolar. Prandelli geldiğinde ise 17 milyon dolar bir harcama yaptık. Yani giderek azalan bir transfer politikamız var" cevabını vererek Fatih Terim'in ismini kullanmamayı tercih etti.

Haberin Devamı
YORUM YAZ