MENÜ

"Kirli oyun"

Galatasaray, basketbol federasyonunun verdiği cezalar sonrası, Fenerbahçe'nin yaptığı açıklamalara yanıt verdi. Sarı-Kırmızılı Kulüp, "Mevcut yöneticiler geçmişteki davranışlarını sürdürdükleri sürece karşılarında dimdik duran bir Galatasaray görmeye devam edeceklerdir" ifadelerini kullandı.

"Kirli oyun"

Fenerbahçe’nin Türkiye Basketbol Federasyonu'nun (TBF) verdiği cezalarla ilgili yaptığı açıklamaya Galatasaray Kulübü'nden yanıt geçikmedi. TBF Disiplin Kurulu, final serisinin 7. maçına çıkmayan Galatasaray için kararını salı günü açıkladı ve başkan Ünal Aysal ile yönetim kurulu üyeleri Mehmet Karlı ve Necati Demirkol’a, 45 gün hak mahrumiyeti ve 15’er bin TL para cezası kesmişti. Fenerbahçe Kulübü bu kararın ardından internet sitesi üzerinden, "Rakibini yenemeyeceğini düşünenler için teşvik edici olan bu tarihi ve yürekli (!) karar nedeniyle, Türkiye Basketbol Federasyonu’nu tebrik (!) ediyor, bu kararın Türk Basketboluna hayırlı (!) olmasını diliyoruz" ifadelerini içeren bir açıklama yayımlamıştı. Sarıkırmızılılar da, ezeli rakiplerinin yaptığı bu açıklamaya tepki gösterdi.

Şaşırtıcı açıklama!

'Kirli oyunun parçası olmadık, olmayız' başlığıyla internet sitesinden yayınlana açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Fenerbahçe Spor Kulübü’nün Beko Basketbol Ligi final maçıyla ilgili TBF Disiplin Kurulu’nun tarafımıza vermiş olduğu cezalara yönelik açıklaması 17 Haziran’da almış olduğumuz karardaki ’kurulların ve hakemlerin baskı altına alınabildiği bir düzende sporda adaletten ve ahlaktan söz edilemez’ gerekçemizin açık bir kanıtı niteliğindedir. Ülker Arena’daki maçlarda sporcu, teknik heyet ve idarecilerimizin uğradığı taciz ve sonucu belirleyen hakem hataları tüm spor camiası tarafından izlenmiş olmasına rağmen şike sürecinde ismi geçmiş bir hakemin atanmış olmasını ve çok daha önemlisi can güvenliğini tehdit eden ortamın sürdürülmesini organize ederek bizim de bunu kabullenmemizi bekleyenlerden böyle bir açıklamanın gelmiş olması şaşırtıcı olmamıştır. Fenerbahçe Spor Kulübü’nün mevcut yöneticileri bilmelidirler ki, son dönemdeki saha içi ve saha dışı geçmişteki davranış ve alışkanlıklarını sürdürdükleri sürece karşılarında dimdik duran bir Galatasaray görmeye devam edeceklerdir."

Haberin Devamı
YORUM YAZ