MENÜ

Dünya Rallikross Şampiyonası İstanbul'da

Dünya Rallikross Şampiyonası'nın 11'inci ayağı, 11 - 12 Ekim 2014 tarihleri arasında Türkiye'de ilk defa Intercity İstanbul Park'ta gerçekleşecek.

Dünya Rallikross Şampiyonası İstanbul'da

Supercar ve RX Lites olmak üzere iki kategori içeren ve eleme usulü ile koşulan şampiyona 12 ayaktan oluşuyor. Portekiz'den start alan Dünya Rallikross Şampiyonası, İngiltere, Norveç, Finlandiya, İsveç, Belçika, Kanada, Fransa, Almanya, ve İtalya'dan sonra 11-12 Ekim tarihlerinde Türkiye'yi ziyaret edecek.

Indianapolis 500 yarışını ve Formula 1 Şampiyonası'nı kazanan tek aktif yarış pilotu olan efsane Jacques Villeneuve, sürüş tarzı ve eğlenceli stili yüzünden hayranları tarafından 'Hollywood' olarak isimlendirilen Dünya Ralli Şampiyonu Petter Solberg ve bugüne kadar hayata geçirdiği altı Gymkhana filmi ile motorsporları fenomeni olan Ken Block, 11-12 Ekim tarihleri arasında Intercity İstanbul Park'ta kozlarını paylaşacak.

FIA Dünya Rallikross Şampiyonası'nda tamamen Türk yapımı araçlardan oluşan RX Lites kategorisinde yarışan ilk ve tek Türk pilot Yiğit Timur ise ilk defa Türk seyircisinin karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Finlandiya'da ikinci olarak podyuma çıkan Yiğit Timur RX Lites kategorisinde dünya üçüncüsü olarak Türkiye ayağına geliyor.

Haberin Devamı
YORUM YAZ