MENÜ

Bilic: Olimpiyat Stadı bizim evimiz, işkence değil

Beşiktaş teknik direktörü Slaven Bilic, Avrupa Ligi'nde yarın oynanacak Asteras Tripolis mücadelesi öncesinde açıklamalarda bulundu.

Bilic: Olimpiyat Stadı bizim evimiz, işkence değil

BJK Nevzat Demir Tesisleri’nde siyah-beyazlı futbolcu İsmail Köybaşı ile medya mensuplarının karşısına çıkan Bilic, soruları yanıtladı.

Haberin Devamı

Beşiktaş olarak son dönemde UEFA’nın verdiği cezalar nedeniyle Avrupa kupalarından mahrum kaldıklarını ve geride kalan sezonda büyük bir mücadele vererek bu hakkı elde ettiklerini kaydeden Bilic, "Yarın bizim için ve kulübümüz için çok önemli bir maç oynayacağız. Yeni bir dönem başlıyor. Bu maç Feyenoord ya da Arsenal maçları gibi bir eleme müsabakası değil. Grup aşamasının bir maçı olacak. Hayati bir müsabaka değil ama yine de çok önemli" dedi.

UEFA Avrupa Ligi’nde gidebildikleri yere kadar yükselmek istediklerini dile getiren Hırvat teknik adam, "Asteras karşılaşması bu açıdan da önemli bir başlangıç olacak. Motivasyon gibi şeylerden konuşmayı sevmiyorum. Bu maçı bir kenara bırakın, her antrenmanda, her karşılaşmada, rakip kim olursa olsun ciddi davranmalı, işi sıkı tutmalıyız. Yarın da elimizden geleni yapacağız" diye konuştu.

Haberin Devamı

"Oğuzhan, Ba ve Sosa iyi durumdalar"

Bilic, Çaykur Rizespor maçında forma giyemeyen Oğuzhan Özyakup, Demba Ba ve Jose Sosa’nın iyi durumda olduklarını belirtti.
Hırvat teknik adam, Çaykur Rizespor ile 1-1 berabere tamamladıkları Spor Toto Süper Lig karşılaşmasıyla ilgili olarak yaptığı değerlendirmede, "O maçta bu 3 oyuncumuzun oynamayacağını ve atmosferin ne olacağını biliyorduk. Koşullar ne olursa olsun daha iyisini yapmalıydık. Oğuzhan’ın geçen sezondan gelen bir kırmızı kart cezası vardı ve bitti. Sosa ile Demba Ba ise antrenmanlara başladı. Özellikle Demba Ba iyi durumda. Üç oyuncunun da oynamaması için bir sebep yok. İyi durumdalar. Her şey yolunda giderse, 3’ü de kadroda olacaklar. Nasıl kullanacağımızın kararını ise yarın vereceğiz. Bu oyuncularımın iyi olması, sezonun tamamı için önemli bir durum" ifadelerini kullandı.

Beşiktaş taraftarının yarın kendilerini mümkün olduğunca kalabalık bir şekilde destekleyeceğini umduğunu anlatan Bilic, "Taraftarımızın sezonun tamamında vereceği destek önemli. Bazen de hayati bir hal alıyor ve bir maçı kazanmamıza katkı sağlıyor. Taraftarımız bu konuda zaten ünlü. Geçen sezon olduğu gibi, bu sezon Feyenoord ve Arsenal maçlarında olduğu gibi taraftarımızdan büyük destek bekliyoruz" şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

"Asteras yükselen bir takım"

Slaven Bilic, yarın karşılaşacakları Yunan ekibi Asteras’ın güçlü bir ekip olduğunu vurguladı.

Asteras’ın, Yunanistan Süper Ligi’nde güçlü takımlar arasında rekabet etmeyi başardığını kaydederken, "Gerçekten iyi bir rakip. Avrupa’da tanınan bir takım değil ama yeni yeni yükselen bir takım. Liginde iyi işler çıkardı. Buraya da 3 ön eleme turu oynayarak geldi. Almanya’dan Mainz ve İsrail’den Maccabi Tel Aviv’i elediler. Karşımızda derli, toplu, sıkı bir rakip olacak" değerlendirmesinde bulundu.

Asteras’ın kadrosunda çok sayıda yabancı oyuncu bulundurmasıyla ilgili yöneltilen bir soru üzerine siyah-beyazlı çalıştırıcı, "Futbol artık dünyadaki her şey gibi uluslararası bir hale geldi. Tüm veriler zaten önünüzde ve sınırsız bilgi kaynakları var. Artık tipik bir İngiliz veya Yunan futbolundan bahsedemiyoruz. Örneğin dün Galatasaray 7 yabancıyla oynadı ama bir Türk takımı olmadığını söyleyemeyiz. Veya Arsenal’in bir İngiliz takımı olmadığını yine söyleyemeyiz. Rakip kim olursa olsun ciddiye almalısınız" diye konuştu.

Haberin Devamı

"İç saha maçlarını kazanmalıyız"

Asteras’ın da kendilerini analiz etmek için çalıştığını kaydeden Bilic, "Biz onların birkaç maçlarını izledik ve gerekli analizleri yapıp, takımımızı hazır hale getirdik. Takımımıza inanıyoruz. Rakibimize saygımız var ama tek hedefimiz Avrupa Ligi’ne iyi bir başlangıç yapabilmek, yarıştığımız her kulvarda gidebildiğimiz kadar ileriye gidebilmek. Belki gruptaki 6 maçın hepsini kazanamayız ama iç saha maçlarını kazanmalıyız. Yarınki maç bu nedenle önemli. En azından evimizdeki tüm maçları kazanarak devam etmek istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Demba Ba, Oğuzhan Özyakup ve Sosa’nın forma giymediği maçta Çaykur Rizespor’la berabere kaldıkları hatırlatılıp, Beşiktaş’ın bazı oyuncuların yokluğundan çok mu etkilendiğinin sorulması üzerine Hırvat çalıştırıcı, şunları söyledi:
"Dünyadaki her büyük kulüpten böyle örnekler verebiliriz. Real Madrid’in kadrosunda Gareth Bale ve James Rodriguez de var ama o kadro bir Cristiano Ronaldo olmadan aynı Real Madrid görüntüsünü veremiyor. Manchester City, Yaya Toure olmadan, Barcelona ise Messi olmadan aynı olmuyor. Bizim kadromuz dengeli ve oturmuş durumda. İstediğimiz de buydu. Belki 1-2 oyuncu daha alabilirdik ama ocak ayına kadar bu oyuncularla devam edeceğiz. Tüm oyuncularımız kaliteli. Alternatiflerimiz de var. Demba Ba, Sosa, Oğuzhan Özyakup özel oyuncular. Çaykur Rizespor’a saygımız var ama bu saydığım oyuncular olmadan, Olcay Şahan, Gökhan Töre, Mustafa Pektemek, Atiba Hutchinson ve Kerim Frei’ın maçı çözmek için yeterli becerileri vardı. Bazı oyuncularla kısıtlanmış, onlara bağımlı durumda değiliz. Üç kulvarda yarışırken tüm bu oyuncuların bireysel ve kolektif anlamda iyi oynamaları lazım."

Haberin Devamı

"Atatürk Olimpiyat Stadı’nda oynamayı dert etmiyoruz"

Slaven Bilic, maçlarını Atatürk Olimpiyat Stadı’nda yapıyor olmalarının kendilerinde sıkıntı yaratmadığını belirterek, "Oraya bir işkence olarak bakmamak lazım. Atatürk Olimpiyat Stadı’nda oynamanın Beşiktaş’ın işini kolaylaştırdığını, baskıyı azalttığını söyleyenler de var. Ama öyle değil. Biz Beşiktaş’ız ve çok büyük bir camiayı temsil ediyoruz. Baskı üzerimizde her zaman var ve bununla baş etmek de görevimiz. Bu sezon orası bizim evimiz. Orada oynamayı dert etmiyoruz. Belki zemin daha iyi olsa, daha mutlu olurduk" şeklinde konuştu.

Yöneltilen bir soru üzerine, takımdaki 4 stoperinden de memnun olduğunu aktaran Bilic, "Sezon başında bana bir Türk oyuncu önerildi ama Atınç Nukan’ın gösterdiği performansın ardından teknik ekip olarak bizimle kalması yönünde karar aldık. O da yüzümüzü kara çıkartmadı. Yarın Ersan Gülüm oynamayacak olsa da forma giyecek diğer arkadaşlarımız görevlerini en iyi şekilde yapacaklardır" dedi.

Öte yandan, forma şansı bulamayan siyah-beyazlı futbolcu Uğur Boral’ın, hazır durumda olduğunu belirterek, "Silah zoruyla mı kadroya gireyim?" açıklamasında bulunduğunun aktarılması üzerine Hırvat teknik adam, şunları kaydetti:
"Uğur çok iyi bir oyuncu ve profesyonel. Hala iyi bir yaşta. Milli formayı defalarca giydi. Bizim 20 oyuncumuz var ve hepsine ihtiyaç duyacağız. Bir maç içinde maksimum 14 oyuncu kullanabiliyoruz. Futbolcuların antrenman performanslarına göre karar veriyoruz. Bu karar süreci içinde de tüm oyuncuların kendilerini hazır tutmaları, şans geldiğinde de iyi kullanmaları gerekiyor. Bu durumu değiştirecek bir performans ortaya koymaları lazım. Örnek vermek gerekirse, 2 ay önce forma şansı bulamayan bazı oyuncular, bugün forma giyebiliyorlar. Benim görevim, tüm oyuncularımı motive durumda tutmak. Oyuncularımın da beni oynatmam için ikna etmeleri gerekli. Çizgiyi aşmadan, tavır ve tutum olarak saygısızlık yapmadan bu atmosferi korumamız, herkesin de elinden geleni yapması lazım."

İsmail: "İyi başlamak istiyoruz"

Teknik direktör Slaven Bilic’le basın toplantısına katılan siyah-beyazlı futbolcu İsmail Köybaşı da iyi bir başlangıç yapmak istediklerini dile getirdi.

UEFA cezasının dolmasının ardından yeniden Avrupa’da mücadele edeceklerini ve grup aşamasındaki ilk maçlarına yarın çıkacaklarını vurgulayan İsmail, "Bunun motivasyonuyla güzel bir başlangıç yapmak istiyoruz. Rakibimiz hakkında gereken bilgilere sahibiz. İyi çalıştık. Hocalarımız bizi çok iyi hazırlıyorlar. Her şeyin bilincindeyiz" dedi.

Takımda sağ bek oynamasının kendisi üzerindeki etkisinin sorulması üzerine İsmail, "Hocamız bir gün benimle yaptığı konuşmada, bu mevkide oynayıp oynamayacağımı sordu ve ben de görev vereceği her mevkide elimden geleni yapacağımı söyledim. Hocamızın bana inanması, performansımdaki en önemli faktördü. Ona teşekkür ediyorum. İnancımı hiç kaybetmeden iyi çalıştığımı söyledi. Bunlar da benim için motivasyon kaynağı oldu. Sahaya her çıktığımda elimden geleni yaptım" ifadelerini kullandı.

İsmail, Çaykur Rizespor maçında aldıkları beraberliğe ilişkin, "Küçük hatalar sonucu belirleyebiliyor. Taçtan bir gol yedik. Bence Çaykur Rizespor galibiyet için gelmemişti. Biz daha etkili oynayabilirdik. Bundan sonra böyle olmayacaktır. Daha iyisini yapan, daha iyi sonucu kovalayan bir Beşiktaş olacaktır" değerlendirmesinde bulundu.

AA

YORUM YAZ