MENÜ

89 gün sonra ceza!

Basketbolda, Fenerbahçe'yle oynanması gereken Play-Off finaline çıkmayan Galatasaray'ın cezası tam 89 gün sonra açıklandı. Disiplin Kurulu, Başkan Ünal Aysal ve yöneticiler Mehmet Karlı ile Necati Demirkol'a 45'er gün hak mahrumiyeti verdi.

89 gün sonra ceza!

Fenerbahçe ile Galatasaray arasındaki son yılların en çekişmeli final serilerinden birine sahne olan kapışması Sarı-Kırmızılılar’ın yedinci müsabakaya çıkmama kararı almasıyla hafızalara kazınmıştı. Fenerbahçe şampiyonluğunu kutladı. Her iki takım da yeni sezona gözünü çevirdi. Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) Disiplin Kurulu ise ilgili maçın cezalarını tam 89 gün sonra açıkladı. 19 Haziran’da oynanması gereken maça takımını çıkarmama kararı alan Sarı-Kırmızılılar’ın başkanı Ünal Aysal ile yöneticiler Mehmet Karlı ve Necati Demirkol’a 45’er günlük hak mahrumiyeti ile 15’er bin TL para cezası verildi. Federasyon kararın gerekçelerini uzun bir metinle resmi sitesinde yayınladı.

Açıklama yok!

Galatasaray, TBL Yönetim Esasları Yönergesi’nin 10.8 maddesi çerçevesinde, haklı bir nedene dayanmaksızın sahaya çıkılmaması nedeniyle, organizasyona verilen her türlü maddi zararlardan sorumlu tutuldu. Kulüp yönetiminde konuyla ilgili bir açıklama yapılmadı.

Haberin Devamı
YORUM YAZ