MENÜ

Ünal Aysal: Suarez'i alıyorduk ama...

Galatasaray başkanı Ünal Aysal, Belçika basınına verdiği röportajda çarpıcı ifadeler kullandı.

Ünal Aysal: Suarez'i alıyorduk ama...

1973 yılından bu yana Belçika’da yaşayan Ünal Aysal için Anderlecht ile oynanacak olan maç ayrı bir önem taşıyor. Başkan Aysal, bu önemli maç öncesi Belçika basınına bir röportaj verdi ve önemli itiraflarda bulundu.

"Suarez'i alıyorduk ama..."


Galatasaray başkanı seçildiği 2011 yılında Anderlecht’ten Matias Suarez’in transfer etmek üzere olduğunu söyleyen Aysal, “Başkanla pazarlık halindeydik. Oyuncuyu satmak istiyordu. Fakat sonunda bu transfer gerçekleşmedi” diye konuştu.

"Artık gençlere yatırım yapıyoruz"


Başkan Aysal’a 2011 yılında göreve geldiğinden bu yana 109 milyon euro harcadığı ve Anderlecht’in ise bu dönemde sadece 34 milyon euro harcadığı hatırlatıldı. Galatasaray başkanı, Anderlecht’i aldığından çok sattığını söylerken, “Ben de deniyorum ama benim para harcamam için makul sebeplerim vardı. Göreve geldiğimde takım ligi 8. sırada bitirmişti. Bu kabul edilemezdi. Kulübü tekrar eski günlerine döndürmek için tek bir yol vardı, o da yıldız oyuncular transfer etmek. Kısa sürede çok para harcadık ama sonunda başarıya ulaştık. Geçen yıldan bu yana ise uzun vadeli planlar üzerinde düşünüyor ve gençlere daha çok yatırım yapıyoruz. Göreceksiniz bunun sonuçlarını iki üç yıl içinde alacağız. Anderlecht örnek alınması gereken bir kulüp” ifadelerini kullandı.

"Anderlecht'e yatırım yapabilirim çünkü..."

Aysal, ikinci ülkesi olan Belçika’da yatırımlarını sürdürebileceğini de söyledi: “Galatasaray’daki görevim eğer yeniden seçilmezsem 2016’da sona eriyor. Zamanımın çoğunu yine Belçika’da harcayacağım. Ben artık bir futbol taraftarıyım, burada çok şey öğrendim. Evet, o yüzden Belçika’da bir şeyler yapabilirim. Anderlecht’e yatırım yapmak mı? Neden olmasın. Zaten Anderlecht, Sint-Genesius-Rode’deki evime en yakın kulüp.”

Ajansspor

Haberin Devamı
YORUM YAZ