MENÜ

TYV'nin yarışı gitti, TAYK'ın DUO'su geldi

2014 sezonunda yat yarışlarında program değişiklikleri durmak, durulmak bilmiyor. Son olarak 20 Eylül tarihine işaretli TYV'nin yat yarışının “sponsor bulunamaması” nedeniyle yapılamayacağı duyuruldu.

TYV'nin yarışı gitti, TAYK'ın DUO'su geldi

Hafta sonunun ansızın boşalması üzerine 21 Eylül tarihine TAYK, Haziran ayında yapamadığı DUO-II yarışını yerleştirdi.

2014 yat yarışı sezonu programı “programsız” bir şekilde akmaya devam ediyor. Sezonun sonuna yaklaştığımız şu günlerde bile listede yeni değişikliklere yer verilmesi ekiplerin de kafasını allak bullak etti.

30 Ağustos tarihindeki “Zafer Bayramı Kupası Yat Yarışı”nın sponsor bulunamaması üzerine iptal edildiğini duyuran Türk Yelken Vakfı (TYV), o günlerde yaptığı duyurusunda “Üzgünüz ama 20 Eylül’deki yat yarışımız kesinlikle yapılacaktır” demişti.

Ancak bugün TYV’den yapılan yeni bir duyuru ile bu yarışın da aynı gerekçe ile iptal edildiği belirtildi.

Son bir hafta içinde “sponsor bolluğu” yaşayan iki etkinliği gördükten sonra “neden ve nasıl sponsor bulunamadığını” sorgulamayı sonraya bırakıyor ve “kesinlikle yapılacak” ifadesini kullanmanın ardından “iptal” duyurusunun ciddiyetten uzak kaldığını ve yakışık almadığını belirtmek istiyoruz.

AMAN BOŞ KALMASIN, YERİNE DUO…

Çok önemli iki etkinliğin üst üste bindirildiği “programsızlık ucubesinden” sonra gelen iptal kararı üzerine, önümüzdeki hafta sonu bir anda “bomboş” kaldı.

Bunu fırsat bilen TAYK da, “hak mahrumiyeti cezası” nedeniyle 21 Haziran tarihinde gerçekleştiremediği DUO-II Yat Yarışı’nı TYF ile görüşüp 21 Eylül Pazar gününe yerleştirdiğini ilan etti.

18 Eylül Perşembe günü saat 12.00’a kadar kayıtların kabul edileceği TAYK’ın DUO-II yat yarışı Moda Deniz Kulübü’nden saat 09.55’te verilecek uyarı işareti ile başlayacak. İki kişilik ekiplerin sahne alacağı yarışta Kınalıada, Yassıada ve Sivriada dönülüp geri gelinecek.

Yayınlanan Yarış İlanı’na göre Rota 1’in mesafesi 17, Rota 2’nin de 15 DM olacak. Zaman sınırı aynı gün saat 19.00’da dolacak.

İlgilenenlerin bilgisine…

Kaynak: TurkSail / Serdar BAPOĞLU

Haberin Devamı
YORUM YAZ