MENÜ

Kartal pas geçti: 1-1

Galatasaray, Eskişehir ile yenişemedi, Trabzon-Fener kapışması golsüz bitti. Beraberlik modasına Beşiktaş da uydu. Kartal, Rize karşısında 2 puan kaybetti. Evet, Demba Ba, Oğuzhan ve Sosa yoktu ama en önemlisi tribünler boştu. Olimpiyat'ta evindeki atmosferin çok uzağında mücadele eden Siyah- Beyazlılar, maçı çeviremedi, 1 yıl sonra gelen liderlik fırsatını kaçırdı.

Kartal pas geçti: 1-1

1990-1991’DEN SONRA iLK KEZ

Süper Lig’de sıra dışı bir haftayı geride bıraktık. 18 takımın kapıştığı 9 maç içinde 3 puan kazanan 2 takım sadece Konya ve Bursa oldu, 7 mücadele berabere bitti. Böyle bir hafta en son 1990-1991 sezonunda yaşanmıştı.

Kartal da modaya uydu

Önce Galatasaray, ardından da Fenerbahçe ve Trabzonspor haftayı ikişer puan kayıpla geçtiler. Rize maçının kazanılması Beşiktaş adına 9 puanlık kazanç demekti. Maç öncesi beklentiler; farklı galibiyet üstüneydi. Ancak evdeki hesap çarşıya uymadı! Ba, Sosa ve Oğuzhan yoktu. Bunlara bir de takımını yalnız bırakan taraftar eklendi. Olimpiyat'ın ayaz gecesinde yalnızlara oynayan Siyah-Beyazlılar; şampiyonluk yarışındaki rakiplerinin yolundan gidip bir puanı zor kurtardı. UEFA maçı öncesi morali bozulan Kartal, perşembe yeni sayfa açmak için izdivaya çekildi.

Tek şut yok

Avrupa'nın önde gelen liglerinden maçlar izledikten sonra, kendi ligimize bakınca büyük fark var arada. Eğer futbol orada oynanan ise, biz burada farklı bir şeyler izliyoruz! Bir yanda, şampiyonluğun en güçlü adaylarından Beşiktaş, diğer yanda sürpriz peşinde olan Rizespor. Koca ilk yarıda her iki kaleye giden gollük tek şut yok. Bilic'in oturtmaya çalıştığı 4-4-2 sisteminde, Gökhan, Olcay ve Hutchinson biraz olsun öne çıksalar da, bu takımın geneline yansımadı. Oysa Kartal'ın en önemli silahı takım oyunu. Zira; Ba, Sosa ve Oğuzhan gibi bireysel özelliği olan isimler yoktu sahada. Konuk ekip ise, savunma güvenliğini önde tutup, Holosko, Lualua ve Kweuke gibi süratli oyuncuları ile kontratağı denedi. Kör döğüş şeklinde geçen ilk yarıda futbol da tribünler gibiydi! Ne bir güzel hareket vardı, ne de heyecan ve mücadele.

Taçtan gol yedi


İkinci yarıya galibiyet için çıkan Kartal, ilk dakikalar içinde gol bulup rahatlama adına yüklendi. Ancak hiç hesapta olmayan şekilde topu ağlarında gördü. Beşiktaş gibi büyük takım, taç atışından golü yedi. 48'de Ali Adnan'ın ceza alanına elle gönderdiği topu Veli indirdi. Lualua'nın ortayı bıraktığı topu savunma izleyince Ümit affetmedi: 0-1. Bilic'in gol sonrası yaptığı hamleler, biraz olsun oyuna hareket getirdi. İyi kapanan Rize savunmasını aşmakta güçlük çeken Siyah-Beyazlılar kanatlardan bindirmelerde bulundu. Özellikle Gökhan ile sağ kanattan etkili ataklar yaptıysa da, beraberliği yakalama adına Cenk çok yalnız kalıp istediği topları alamadı. 81'de sıkışan oyunu Olcay'ın şık golü açtı, Gökhan'ın kullandığı köşe atışında savunma topu uzaklaştıramadı. Topun gelişine sert vuran Olcay maça denge getirdi: 1-1. Eşitlik sonrası rakibi kendi sahasında hapseden Kartal, baskıya iyi direnen rakibi önünde pozisyonlar bulsa da, final vuruşlarında etkisiz kalıp bir puan ile yetinmek zorunda kaldı.

Orhan Yıldırım

Haberin Devamı
YORUM YAZ