MENÜ

Fırtına esmeye başladı

Fenerbahçe maçı beraberlikle bitti ama net pozisyonları bulan tarafın Bordo-Mavili ekip olması ve Halilhodzic'in sisteminin oturması Karadeniz ekibinin taraftarlarını geleceğe dair umutlandırdı. Ulusal ve yerel basın da Trabzonspor'a övgüler yağdırırken, Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu ise, "Çok önemli eksikler vardı. F.Bahçe'yi elimizden kaçırdık" dedi. Halilhodzic ise 2 ay sonrayı hedef gösterdi.

Fırtına esmeye başladı

Trabzonspor, Süper Lig'in ikinci haftasında Fenerbahçe ile berabere kaldı ama bu kez galibiyeti kaçıran taraf olması Bordo-Mavililer'i geleceğe umutla bakmaya itti. Teknik heyetin yaptığı analiz ve verdiği taktik, net fırsatların harcanması dışında tam olarak sahaya yansırken, 90 dakika boyunca Fenerbahçe'nin Mehmet Topal'ın uzak mesafeli şutu dışında bir pozisyon bulmaması da dikkat çekiciydi. Yerel basın, Karadeniz ekibinin futboluna övgüler yağdırıp, Fenerbahçe'nin kendini şanslı sayması gerektiğini belirtirken, ulusal basından da olumlu yorumlar birbirini izledi.

Haberin Devamı

'Tribünlere bir bakın'

Takımın performansını beğenenler sadece gazeteciler değildi. Karşılaşmayı cezalı olduğu için Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nde izleyen Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu da özellikle ortaya konan mücadeleden memnundu. Takımın çok önemli fırsatlar harcadığını belirterek karşılaşmayı değerlendiren Trabzonspor'un patronu, "Önemli fırsatlar kaçırdık, kazanmaya yakın taraftık ve sevinen de Fenerbahçe oldu. Elbette 1 puan için kazanç diyemiyorum ama en azından geleceğe dair güzel sinyaller geliyor. Hoca da eksiklerin farkında. Fakat tribünlerin maç sonundaki olumlu tepkisi birçok şeyi özetliyor" dedi.

'Arkandayız hocam'

Bu arada karşılaşma sonrasında İbrahim Hacıosmanoğlu'nun teknik direktör Vahid Halilhodzic ile de bir araya geldiği öğrenildi. Halilhodzic'in kendisini tebrik eden başkana, "Bu sefer elimizden kaçırdık ama daha hazır hale geldiğimizde ve eksiklerimiz ortadan kalktığında o zaman Trabzonspor çok daha korkulan bir ekip olacak" ifadelerini kullandığı bildirildi. Başkan da Halilhodziç'e, "Arkandayız, bu süreci ne kadar az kayıpla atlatırsak o kadar iyi. Yeni kurulan bir ekibiz ama doğru işler yaptığımız ortada" diyerek destek verdi.

Haberin Devamı

İlk etap tamam

Trabzonspor'da teknik direktör Vahid Halilhodzic'in oynatmaya çalıştığı sistem de yavaş yavaş yerleşmeye başladı. Yönetimin istediği adımları atmasıyla birlikte yepyeni bir kadroyla yola çıkan Bosnalı hoca, savunma anlamında kafasındakileri sahaya yansıttı. Karadeniz ekibi, geride kalan 4 resmi maçta (Rostov (2), Erciyes ve Fenerbahçe) 1 galibiyet 3 beraberlik aldı, hiç gol yemedi. Oyuncular değişse de savunma kurgusunu oturtmayı başaran Vahid Halilhodzic, artık hücum etkinliklerine ağırlık verecek.

'Lider olmalıyız'

Geçtiğimiz sezon harikalar yarattığı Avrupa Ligi gruplarına kalmayı bu sezon da başaran Trabzonspor'da gözler Metalist ile oynanacak perşembe günkü sınava çevrildi. Bosnalı hoca, "Deplasmanda bile olsa iyi bir başlangıç şart" ifadelerini kullanırken, Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu ise, "Avrupa arenasında da çıtayı düşürmek gibi bir durum söz konusu olamaz. Her alanda mücadele etmesi için böyle bir kadro kurduk. Bulunduğumuz grubun lideri olmalıyız" ifadelerini kullandı.

YORUM YAZ