MENÜ

Yunus'tan gümüş, Cenk'ten bronz

Dünya Şampiyonası'nda Türkiye kapanışı madalyayla yaptı. İlk kez dünya arenasında mindere çıkan 71 kilodaki Yunus Özel gümüş alırken, Cenk İldem de 98 kiloda bronz elde etti. Grekoromen Milli Takımı, Dünya üçüncüsü oldu.

Yunus'tan gümüş, Cenk'ten bronz

Serbest stilde 40 yıl sonra 4 madalya kazandığımız, kadınlarda tarihi madalyaya ulaştığımız Dünya Güreş Şampiyonası’nda Türkiye kapanışı da kürsüyle yaptı. Kariyerinde ilk kez dünya arenasında mindere çıkan 71 kilodaki Yunus Özel, ülkemize gümüş kazandırırken, 98 kilodaki Cenk İldem de bronz madalyanın sahibi oldu. Böylece Grekoromen Milli Takımımız genel klasmanda Dünya 3’.sü olmayı başardı. Şampiyonanın son gününde, üç güreşçimiz mindere çıktı. Fatih Üçüncü elenirken, Yunus Özel altın, Cenk İldem ise bronz madalya için mücadele etti. 71 kiloda Yunus Özel finalde Rus rakibi Chingiz Labazanov’a 3-1 yenildi. 98 kiloda mücadele eden Cenk İldem ise bronz madalya için Rumen Alin Ciurariu Alexuc’i 1-0 mağlup etti.

Tek altın Taha Akgül’den geldi

‘Asrın Güreşçisi’ unvanına sahip olan Federasyon Başkanı Hamza Yerlikaya önderliğinde gözle görülür bir yükseliş yakalayan atasporumuz, böylece Dünya Şampiyonası gibi önemli bir sınavdan da başarıyla geçti. Türkiye’nin tek altın madalyası, Taha Akgül’le gelirken Serbest Milli Takımımız, 40 yıl sonra 4 madalya alıp, toplamda Dünya 3.’sü oldu. Türk güreş tarihinde kadınlar serbestte ilk bronz madalyayı Elif Jale Yeşilırmak elde etti. Türkiye böylece, şampiyonayı toplamda 1 altın, 3 gümüş, 5 bronz madalya kazandı.

Haberin Devamı
YORUM YAZ