MENÜ

'Ronaldo'yu bırak Arda'ya bak'

Galatasaray'ın yetiştirip Atletico'ya gönderdiği Arda'nın hayali gerçek oldu! Her fırsatta Real Madrid'e karşı zafer golünü atmak istediğini söyleyen yıldız futbolcu, dediği türden öyle bir gol attı ki, şimdi tüm Avrupa onu konuşuyor. AS gazetesinin yorumu, “Ronaldo'yu bırak, Arda'ya bak” oldu

'Ronaldo'yu bırak Arda'ya bak'

12 milyon Euro transfer bedeliyle Galatasaray’ın yetiştirip Atletico Madrid’e gönderdiği Arda Turan, kariyerinin en önemli gollerinden birine imza attı. Santiago Bernabeu’daki lig maçında skor 1-1 devam ederken oyuna sonradan giren Arda, nefis bir galibiyet golü kaydederken, hayalini de gerçekleştirmiş oldu. Zira yıldız futbolcu her fırsatta Real Madrid’e karşı galibiyet golü atmak istediğini söylüyordu. Dediğini yaparken öyle güzel bir gol attı ki Arda, şimdi tüm Avrupa onu konuşuyor. Özellikle İspanyol gazetelerinde tüm spor manşetlerini Arda Turan süslüyordu. İşte öne çıkan yorumlardan bazıları:

‘Sihirli lambadan çıktı’

Marca: Arda maçı değiştiriyor ve Real Madrid’in huzurunu kaçırıyor... Atletico Madrid iki yıl üst üste Bernabeu’dan galibiyetle ayrıldı. Başarıda Arda Turan’ın rolü büyük. Artık Başkent’in kaptanı o! Türk’ün tartışılmaz bir kalitesi var. Türk futbolcu golüyle ve ortaya koyduğu büyük futboluyla Atletico’ya rehberlik ediyor. Arda Turan, küçük ve çok akıllı Türk. Cerrah gibiydi, sihirli bir lambadan çıktı. Yarım saatte futbol dersi ve resital verdi.

‘Madrid’in zehirli iğnesi’

As: Bernabeu’da Arda karar verir... Türk oyuncunun girişiyle Atletico Madrid’in yapısı tamamen değişti. Ronaldo’ya değil, Arda’ya bakın, sadece golüyle değil, oyunuyla da takımının galibiyetine katkıda bulundu. Cristiano, Madrid’i sadece Arda sahaya çıkana kadar ayakta tutabildi. Arda, yaranın üzerine tuz serpti. Maçın yırtıcı yıldızıydı. Madrid’in zehirli iğnesi oldu.

‘Büyük bir matador gibi’

El Mundo Deportivo: Arda böyle olmasını istedi... Türk yıldızın attığı gol yüzünden, taraftarlar Real Madrid Başkanı Perez’in istifasını istedi. 1 gol attı ama daha fazlasını da atabilirdi. Arda, büyük bir matador gibi, büyük kapıdan döndü.

‘Maradonavari bir giriş’

El Pais: Arda farkı... Atletico, Arda’nın istediği anda galip geldi. Arda ve Greizmann’ın oyuna girişiyle takımın havası değişti. İki oyuncu da mükemmeldi. Arda, Maradonavari bir giriş yapmaya mecbur kaldı. Sadece çapraz bir vuruşla gol atmakla kalmadı, öngörülmezliği Ancelotti’nin öğrencilerinin motivasyonunu bozdu. Son ana kadar niyetini belli etmeyen futbolculardan biri ve bu özelliği onu Simeone’nin düşündüğü futbolculardan farklı kılıyor.

‘Derbide farkı o yarattı’

El Mundo: Arda’nın aşkı, İker’in sevgisizliği... Arda, futboluyla izleyenleri kendisine hayran bıraktı. Casillas ise Real Madrid’li taraftarlarca ıslıklandı. Türk futbolcu, ülkesindeki baharatlar gibi, tanımı yapılamaz ama çok hoş. Madrid derbisinde farkı yaratan futbolcu Arda’ydı.

Tartışmalı gol sevinci


Arda Turan’ın gol sevinci de çok konuşuldu. Galibiyet golüne imza attıktan sonra bir süre duraksayan ve gökyüzünü gösteren tecrübeli futbolcunun bu duruşu bir mesaj olarak yorumlandı. Ancak mesajın nereye gittiğine dair tartışmalar var. Bir grup, Atletico’da ilk 11’i kaybettiği için bunu yaptığını söylerken, diğer grup, isim vermeden yıldız eleştirisi yapan Fatih Terim’e bir gönderme olduğunu belirtiyor.

Raul Garcia ne dedi?


Arda’nın golü sırasında topun üzerinden atlayarak adeta topa dokunmadan asist yapan Raul Garcia, pozisyonla ilgili olarak, “Topa ben vuracaktım ancak arkamdaki Arda bana bırak diye öylesine bağırdı ki, ben de vurmadım, golü o attı. İyi ki bırakmışım” dedi.

Simeone tezahürat yaptı


Cezası nedeniyle dev maçı tribünde izlemek zorunda kalan Atletico Madrid Teknik Direktörü Diego Simeone’nin, galibiyet golünün ardından çocuğuna sarılarak, “Arda Turan, Arda Turan” diye tezahürat yaptığı belirtiliyor.

Haberin Devamı
YORUM YAZ