MENÜ

Paşa yakaladı: 2-2

Sahası bakımda olan Kasımpaşa, Mersin'i Başakşehir'de konuk etti. Rıza Çalımbay'ın ekibi Tita'nın enfes golleriyle 2-0 öne geçti. Ama Paşa pes etmedi. Malki'yle farkı 1'e indirdi, Adem'le skoru eşitledi. Babel'in penalltısında ise Nihat gole izin vermedi.

Paşa yakaladı: 2-2

Bu sezon seyrettiğim en zevkli maç oldu. İlk yarıda topu Kasımpaşa’ya bırakıp, akıllı kontrataklarla goller bulan Mersin İdman Yurdu, ikinci yarıda Babel ve Malki takviyesiyle 3’lüye dönen Kasımpaşa önünde puanı kalecisi Nihat’la kurtardı. Defansta Servet, orta sahada Murat’la iyi savunan misafir takım "usta" futbolcusu Tita ile soyunma odasına 2 sıfır önde gitti. 35’te serbest atış kullanıldığında Viudez’i çalımla geçen Tita, kademe gecikince (uyuyunca) İsaksson’un kapadığı köşeden ağları gördü. 45’teki gol ise hazırlanış ve yapılış açısından dört dörtlüktü. Serkan’la kendi yarı sahasının sağında 2’ye 1 yapan Nakaulma,topu merkezdeki Murat Ceylan, Murat da sol kanattan gelen Tita’ya gönderdi. Tita’nın tekte yaptığı vuruş mükemmel, İsaksson çaresizdi: 0-2.

Şota çevirdi

Şota kötü günündeki Sancak ve Scarione’yi kenara alıp, Malki ve Babel’i sahaya sürünce oyun akıcılık kazandı. Kasımpaşa devrenin tek hakimiydi.Şota’nın defansta 3’lüye dönüşünü Mersin hiç kullanamadı. Sanırım bir daha Babel de sağlamken kulübede beklemez! Zira 60’ta girdi. 63’te Malki’ye kolay bir gol attırdı. 3 dakika sonra Serkan’ın Adem’e yaptığı penaltıyı Babel kullandı, vuruştan önce çıkan Nihat kurtardı. 84’te Babel Malki’yi yine topla kaleye sokacaktı, Nihat yine kurtardı, ancak golcü Adem dönen topu iyi şutlayıp takımını beraberliğe taşıdı: 2-2.

Nihat devleşti!

90+5’te Vederson Adem’e kontrolsüz girişiyle bence penaltı yaptı, hakem Mete Kalkavan inanmadı. Hemen ardından yapılan ortada Adem’in güzel kafa şutunu Nihat harikulade kurtardı. Kasımpaşa bu futboluyla üstlerde yer alır. Mersin’in işi zor, kazandığı puan altın değerinde.

Maçın adamı: Nihat Şahin

Geçen sezon Sivas'ta üçüncü kaleciydi. Ligin sonundaki performansıyla Mersin'e gitti. Beşiktaş maçındaki kurtarışlarıyla dikkat çeken Nihat, dün de İstanbul deplasmanında kelimenin tam anlamıyla takımının kurtarıcısı oldu. Başarılı file bekçisi sezona damga vurmaya aday isimlerden.

Maçın hareketi: Tita

Mersin'in tecrübeli ismi Tita, attığı iki enfes golle günün öne çıkan isimlerindendi. Ceza alanı dışından attığı enfes gol ise kuşkusuz 'Premier Lig' kalitesindeydi. Gelişine sert ve düzgün bir vuruşla ağları sarsan Tita'nın golü şimdiden sezonun unutulmazları arasına girdi.

Kırılma anı: Dakika 13


Aslında Nihat maçın 13. Dakikasında Tunay’ın şahane pasında Viudez’in karşı karşıyayken yaptığı vuruşu kurtarıp takımını oyunda tuttu. Zira ev sahibinin öne geçmesi Mersin'in öne çıkmasını sağlayacak, dolayısıyla pozisyon sayısı da artacaktı. Maçın en önemli anıydı.

Hakan Can

Haberin Devamı
YORUM YAZ