MENÜ

Kerim Frei dava açtı

Kerim Frei, Avrupa kupalarındaki maçlarda sorun olan 'Koyunlu' soyadının 'Frei' olarak değiştirilmesi için dava açtı.

Kerim Frei dava açtı

Genç yıldız, özellikle Avrupa kupalarındaki maçlarda sorun olan 'Koyunlu' soyadının 'Frei' olarak değiştirilmesi için dava açtı. Babası ise hem ismi hem de soyadı için aynı yola başvurdu.

UEFA'daki dosyasında soyadı 'Frei' olarak kayıtlı olan Kerim, Türk vatandaşlığına geçerken aynı soyadını kullanmak istemiş, ancak kabul edilmemişti. Bu nedenle özellikle Avrupa maçlarında sorun yaşayan genç oyuncu, Türkiye'de 'Koyunlu'olan soyadının, 'Frei' olarak değiştirilmesi amacıyla babasıyla birlikte mahkemeye başvurdu. Şişli Nüfus Müdürlüğü'ne açılan davanın dilekçesinde Kerim'in, iki farklı soyadı taşımaktan dolayı mağdur olduğu vurgusu yapıladı.

BABASININ DA SORUNU AYNI

Kerim'in babasının hikayesi de çok ilginç. Annesinin ikinci eşi tarafından evlat edinen baba Hüsnü Koyunlu, çocuk yaşlarda gittiği İsviçre'de nüfusa Murat Frei olarak kayıt edilmişti. Türkiye'de 'Hüsnü Koyunlu', İsviçre'de ise 'Murat Frei'olarak bilinen Kerim'in babası, özellikle resmi konularda yaşadığı sıkıntılar nedeniyle isim ve soyadının 'Murat Frei' olarak değiştirilmesini talep etti.

Kaynak: Sabah

Haberin Devamı
YORUM YAZ