MENÜ

Futbol da sonuç da... 0-0

Spor Toto Süper Lig'in 2. haftasında Trabzonspor, evinde Fenerbahçe ile golsüz berabere kaldı.

Futbol da sonuç da... 0-0

Bugüne kadar hep olaylarla anılan Trabzonspor-Fenerbahçe maçı, gerilimden uzak, ideale yakın şartlarda oynandı ama devler bu kez de futboluyla sınıfta kaldı. Diego’nun ilk kez, Caner’in ise büyük risk alarak forma giydiği İsmail Kartal’ın Fenerbahçesi topla oynamada ciddi bir farkla öndeydi ama karşılaşmayı neredeyse pozisyonsuz tamamladı. Halilhodzic Fırtınası da pek farklı sayılmazdı, yeni kadronun birbirini tanımaya ihtiyaç duyduğu açıktı. 90 dakika bittiğinde akıllarda birkaç cılız gol girişimi ve kaybedilen 2’şer puan kaldı.

Kocaman bir 0!

Tüm futbolseverlerin maç öncesi ortak temmenisiydi; yalnızca futbol konuşulsun... Başlangıç düdüğüyle birlikte de olması gereken vardı. Bu kez futbolun önüne geçen saha dışı etkenler yoktu. Fenerbahçe, eksikleri bulunan Trabzonspor’a karşı beklendik dizilişiyle sahaya çıktı. Diziliş aynıydı ama oyuncular farklıydı! Sow en uçtaydı, Emenike ona yakındı, Kuyt da sol önde başladı. Oyunun her iki yönünü de kullanan Mehmet Topal ilk yarıda tamamen savunmaya destek için sahadaydı. ‘Beklerin bindirmeleri’ klişesi bu kez çok kullanılmadı. İğneyle sahaya çıkan Caner duran topların dışında çok fazla sahne alamadı, ikili mücadelelere girmekten de çekindi. Gökhan ise beklentilerin uzağındaydı.

İlk yarının adamı Waris!

İlk yarıda oyunun kontrolü tamamen Fenerbahçe’deydi. Ancak Sarı-Lacivertliler orta alanda kurduğu üstünlüğü hücuma yansıtamadı. İsmail Kartal’ın öğrencileri, bu yarıda 40’ta Diego’nun şutu, 45’te de Caner’in frikiği ile rakip kalede tehlikeli olmaya çalıştı ama sonuç alamadı. İlk yarıdaki en önemli pozisyon ise Waris’in 36’da ceza sahası içinden şutunda Mert’in başarılı kurtarışıydı.

Topal zorladı ama...

İkinci yarıya hızlı başlayan taraf ev sahibiydi. 47’de Fatih’in ortasında Waris uygun durumda topu kafayla auta yolladı. 57’de Yatabare’nin şutunda Mert iki hamlede topu kontrol etti. Fenerbahçe bu devrenin ilk 15 dakikasında rakibi karşısında etkisiz kaldı. Emre ve Topal, yüksek pas yüzdesiyle oynayan Fenerbahçe’nin öne çıkanlarıydı. 60’da şutu direkten dönen Topal, 63’te yine şansını denedi ama savunma geçit vermedi. Organize gelişen tek bir pozisyona giremeyen Sarı-Lacivertliler, uzaktan şutlarla şansını denemeye başladı. Bunlardan birini de 67’de Diego kullandı ama başarılı olamadı.

Futbol da, gol de yok!

Kontra ataklarla golü düşünen ve önceliği gol yememek olan Trabzonspor, bu planını başarıyla uyguladı. 90 dakika içinde de gole daha yakın olan taraf tartışmasız ev sahibi takımdı. Orta alandaki hakimiyetini hücuma yansıtamayan Fenerbahçe; savunmada kritik hatalar yaparken, hücumda da çok etkili olamadı. Sarı-Lacivertliler, 90 dakika boyunca rakip ceza sahası içinde duran topların dışında tehlike yaratamadı. Sonuç olarak Avni Aker’de iki takım adına iyi futbol olmadığı gibi gol de yoktu.

Sedat Hardal

Haberin Devamı
YORUM YAZ