MENÜ

Federasyondan isteğimiz var!

Murat Çakır'ın bu haftaki yazısı...

Federasyondan isteğimiz var!

Sevgili ailem,

Bir süredir aksattığım yazılara yaz bitimi itibarıyla tekrar başlıyorum.

Yazdan kalan en güzel sutopu anısı, Dünya gençler sutopu Şampiyonası'nda Türk Milli Takımımızın antrenör Alp Olcaytu ve Savaş Türk yönetiminde, son derece başarılı maçlar çıkartarak, 5-6 lık maçında kaçan penaltı atışı sonucu dünya beşinciliği yerine altıncı olarak sutopu tarihimizde bir ilk imza atmaları oldu... Bu turnuvada emeği geçen herkesi kucaklıyor ve başarılarının daim olmasını diliyorum.

Yalnız bir ufak sitem; Ntvspor'dan canlı anlatılan , yorumcu olarak katıldığım Japonya maçında, ilk periyodu çok farklı önde kapatıp sonra da maçı bir farkla son dakika golü ile ancak kurtardığımız müsabakada, hepimize ecel terleri döktürdüler, tekrarlanmamasını önemle rica ederiz.:-) Bunun dışında Ağustos ayının 21-24'ü arası 2. Lig Türkiye Büyükler Şampiyonası'nda Adana'da benim de kaptanlığını yaptığım Modaspor takımı 6 maçta 6 galibiyet ile, bodrum su sporlarının ardından ikinciliği aldı.

Buradaki maçlar oldukça büyük çekişmeye sahne oldu, Biz, hem Bodrum hem de Yeşilyurt maçlarına oldukça kötü başlayıp, her iki maçı da iyi mücadele ile lehimize çevirmeyi başardık.
Yıllar sonra sevgili Ahmet Sulu yönetiminde, bu kez kaleci olarak değil de oyuncu olarak mücadele edip, takım ruhunu tekrar yaşamak bana büyük bir haz verdi ve beklediğimden daha iyi oyun ve genel takım skoruna katkım da tabii mutlu etti.

Aslen, federasyondan en büyük ricamız, aynen yüzme de olduğu gibi bize de bir master sutopu ligi organize edilmesi ve camianın kaynaşmasına vesile olmalarıdır.

Son olarak da çok önemli bir başarıdan söz etmek istiyorum; 10 yaşından beri arkadaşım, sutopu takımda da senelerce beraber ter döktüğümüz sevgili kardeşim Ahmet Nakkaş, Kanada'nın Montreal şehrinde yapılan Dünya Aasterlar Yüzme Yarışları'nda 100 serbest ve 200 karışıkta dünya şampiyonu, ayrıca 50 serbestte ise dünya ikincisi olmuştur.

Kendisini tüm camia adına kucaklıyor ve ayakta alkışlıyorum. Bunu diğer bir önemi de Ahmet nezdinde, havuzsuz ve lokalsiz bırakılan İYİK klübünün bu başarıyla sesini duyurma gücüdür...

Bu camiada doğmuş biri olarak herkes şunu kabul etsin ki İYİK en zor zamanda bile küllerinden tekrar doğmuştur... Yine yüzme ihtisas kökenli Tolga Öcal kardeşim de bu yarışlarda kendi yaş kategorisinde dünya ikinciliği almıştır, kendisini alnından öpüyorum.

Bu olayı doğru dürüst yansıtmayan Penguen medyaya da teessüflerimi sunuyorum.

Saygılarımla

Murat Çakır

Haberin Devamı
YORUM YAZ