MENÜ

Düello: 2-2

Akhisar'la Sivas Manisa'da kapıştı. Bundesliga'da krallık yaşayan Gekas perdeyi açtı. Süper Lig'in son kralı Aatıf 84'te eşitliği, 90'da üstünlüğü sağladı. Tam, 'her şey bitti' derken Yunan forvet yine sahneye çıktı, Akigolar 1 puanı kopardı.

Düello: 2-2

Manisa’da galibiyet için canını ortaya koyan iki ekip vardı. Ofansif güçleri ve teknik adamların hedefleri, bize bu sözleri söyletiyor. Oyuna atak başlayan taraf Akhisar’dı. 5. dakikada Gekas rakibin hatalı geri pasında Ertuğrul’u geçemedi. Ancak aynı Gekas 9’da Kenan Özer’in savunmanın arkasına attığı uzun topu kafayla Ertuğrul’un üzerinden aşırttı: 1-0. Oyunun bu bölümünde Akhisar’ın orta alandaki baskısı ve rakibe kanatları kulllandırmaması önemli bir üstünlük getirdi. Özellikle Cicinho ve Burhan’dan oluşan etkili kanat, hücum yapamadı, hücum yedi. İlk 20 dakikanın özeti buydu. 20. dakikadan sonra kanatları kullanmaya başlayan ve orta alanı ele geçirmeye çalışan bir Sivasspor izledik. Bu yarıda Aatif ve Mehdi çok etkisizdi. 45’te Cicinho’nun sağ kanattan ortasına Batuhan yükseldi, top üstten dışarı gitti. Bu pozisyon ilk yarının da bitişiydi.

Haberin Devamı

Nefis düello

50’de maçın hakemi Özgür Yankaya önce penaltı noktasını gösterdi, sonrasında itiraz sonucu ilave yardımcı hakeme danıştı ve kararını iptal etti. Bu karar Sivasspor’u oyundan düşürmedi. Özellikle Burhan’ın bulunduğu sağ kanat etkili olmaya başlayınca Sivasspor’un hareketlendiğini gördük. 59’da Aatıf-Cicinho paslaşmasında geçen sezonun gol kralı nefis bir vuruşla takımının beraberlik golünü attı: 1-1. 90’da Cicinho ile başlayan klasik Sivas hücumunda Akhisar savunması dokunamadı ve Aatıf yerden bir şutla Sivas’ı öne geçirdi: 1-2. Ama son sözü Gekas söyledi: 2-2.

Maçın hayal kırıklığı: Batuhan

Utaka ve Chrisantus’un yokluğunda gözler onun üzerindeydi. Ancak vasatı geçemedi. Akhisar savunması karşısında zor anlar yaşadı.

Haberin Devamı

Maçın olayı: Penaltı iptal

50. dakikada Ntibazonkiza’nın Cicinho’ya müdahalesinde hakem Özgür Yankaya penaltı çaldı. Ancak yardımcılar, yanlış karar olarak yorumladı. Yankaya vazgeçti.

Maçın adamı: Aatıf

Geçen sezonun 18 gollü kralı dün yine işbaşındaydı. Özellikle ikinci yarıda büyük sorumluluk aldı. Attığı 2 golle geceye damga vurdu.

Tunç Kayacı

AKHİSAR BELEDİYESPOR 2-2 SİVASSPOR (15.09.2014)

YORUM YAZ