MENÜ

Beşiktaş'ta varsa yoksa galibiyet

Arsenal'in dizlerini titreten, lige Mersin galibiyetiyle başlayan Beşiktaş, uzun bir aranın ardından taraftarı önüne çıkacak. Siyah-Beyazlılar'da galibiyetten başka bir şey akıllarda olmayacak. Bilic ise Rize'nin imha planını hazırladı, Mustafa ve Cenk ilk 11'de yer aldı

Beşiktaş'ta varsa yoksa galibiyet

Şampiyonlar Ligi gruplarını kıl payı kaçıran, Arsenal'e Emirates'te kök söktüren Beşiktaş, ligin ikinci haftasında Çaykur Rizespor'i konuk ediyor. Avrupa Ligi'nde en az çeyrek finali hedefleyen Beşiktaşlılar, Galatasaray'ın puan kaybettiği haftada galibiyetten başka bir şeyi düşünmüyor. Takımın süperstarı Demba Ba'nın her ne kadar adalesinde ağrı hissetse de derin bir rotasyonuna sahip olan Siyah-Beyazlılar, 3 puandan endişe duymuyor. Uzun bir aranın ardından taraftarıyla buluşacak olan Kara Kartal'da hedef Mersin İdmanyurdu zaferinin devamını getirmek. Milli takımlardan yorgun dönen Atiba'nın dün yapılan son idmanda hiçbir sorununun olmadığı ve Yeşil-Mavililer önünde forma giyebileceği açıklandı.

Oğuzhan cezalı
Jose Sosa'nın sakatlığının ardından Oğuzhan da kırmızı kart cezası nedeniyle maç kadrosunda olmayacak. Milli takım kampında sakatlanan ve kadrodan çıkarılan Oğuzhan’ın, tedavisi her ne kadar tamamlansa da karşılaşmayı tribünden takip edecek. Genç futbolcunun yokluğunda Bilic de oyun kurgusunu kafasında buna göre şekillendirdi. Kaleyi Tolga'ya emanet edecek olan Hırvat çalıştırıcı, savunmayı Ersan, Franco, Motta ve İsmail'den oluşturacak. Orta sahada Veli, Atiba ve Necip görev alacak. Hücum hattını Mustafa ve Cenk üzerinden kuran deneyimli hoca sol kanatta Olcay Şahan'ı koz olarak kullanacak.

Beşiktaş'ta son dakika

Jose Sosa sakatlığı nedeniyle 18 kişilik maç kadrosunda yer almayacak, Demba Ba ise yedek kulübesinde karşılaşmaya başlayacak. Serdar Kurtuluş'un yerine sağ bekte Arsenal maçlarında olduğu gibi yine İsmail Köybaşı oynayacak. İzlanda maçında defansta hata yaptığı gerekçesiyle eleştirilen Ersan yine Bilic'in en güvendiği isimler arasında yer alacak. Kanada Milli Takımı'ndan sorunsuz şekilde dönen Atiba orta sahada Beşiktaş'ın itici gücü olmaya devam edecek.

Ç.Rize'de son dakika


Çaykur Rizespor bugün deplasmanda Beşiktaş ile oynayacağı maç için geri sayıma geçti. Yeşil-Mavililer'de bu zorlu karşılaşmada cezalı olan Oğuzhan dışında eksik oyuncu yok. Hafta içinde ağrıları nedeniyle takımdan ayrı çalışan takımın yıldız ismi Lualua'nın da oynamasında bir problem olmadığı bildirildi. Ayrıca Siyah-Beyazlı ekipten kiralanan Holosko'nun da sözleşmesinde, "Bize
karşı oynayamaz" maddesi bulunmadığı öğrenildi. Dolayısıyla Karadeniz temsilcisi İstanbul'da tam kadro olacak.

TAKIMLARIN MUHTEMEL 11'LERİ


BEŞİKTAŞ: Tolga, İsmail, Franco, Ersan, Motta, Veli, Atiba, Necip, Olcay, Mustafa, Cenk

ÇAYKUR RİZESPOR: Serkan, Koray, Giray, Viera, Ali Adnan, Kıvanç, Kağan, Murat, Lualua, Holosko, Kweuke

STAT: Olimpiyat

SAAT: 20.00

YAYIN: Lig TV

HAKEM: Hüseyin Göçek

Haberin Devamı
YORUM YAZ