MENÜ

Antalyaspor yeni tesisine kavuşuyor

Antalyaspor'un Döşemealtı'nda yapılması planlanan spor kompleksi için 237 dönüm alanın Antalyaspor Kulübü'ne tahsisi düzenlenen imza töreniyle gerçekleşti. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, alana 1.5 yılda yapılması planlan tesis için belediyenin 2015 bütçesinden 20 milyon lira ödenek ayrıldığını söyledi.

Antalyaspor yeni tesisine kavuşuyor

Antalyaspor'un Döşemealtı'nda 253 dönüme yapılması planlanan spor tesisinin Hazine'ye ait Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü'ne tahsisli 237 dönümlük alanının Antalyaspor Kulübü Derneği'ne tahsisi yapıldı. Büyükşehir Belediyesi Kültür Salonu'nda düzenlenen imza töreniyle daha önce Döşemealtı Belediye Meclisi kararıyla 16 dönümü 49 yıllığına Antalyaspor Kulübü Derneği'ne devredilen alanın tamamının tahsisi gerçekleşmiş oldu. İmza törenine Vali Vekili Turan Eren, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Antalyaspor Başkanı Gültekin Gencer, Antalyaspor Kulübü Dernek Başkanı Nafiz Tanır, Antalyaspor Kulübü Vakfı Başkanı Ali Yılmaz, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Burhanettin Hacıarifoğlu katıldı. Törende Antalyasporlu yöneticiler, Teknik Direktör Engin Korukır, futbolcular, hentbol takımı oyuncuları, taraftar grubu temsilcileri de yer aldı.

TESİSE İSİM ÖNERİSİ

Törende konuşan AS Başkanı Gültekin Gencer, tesise Menderes Türel Antalyaspor Kompleksi adının verilmesini istediğini söyledi. Antalyaspor olarak tarihi günlerden birini yaşadıklarını belirten Gencer, protokolle Antalya'ya dev bir adımın atıldığını kaydetti. Başkan Gencer, "Bu tesis bir spor kompleksinden öte akademi olacak. Dünya kulüplerinin başarısını altyapı ile yakaladığını biliyoruz. Antalyaspor'un geleceği olacak. Geçmişinden geleceğe Antalyaspor'u yaşatacak. Döşemealtı'nda yılan hikayesine dönen proje harekete geçti" dedi.

NİKAH KIYILDI

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel de Antalyaspor sevgisinin kendisi açısından tarif edilemez duygu olduğunu ve 40 yaşına kadar stadyumun çevresindeki evlerde yaşadığını anlattı. Antalyaspor'un mevcut tesisinin mülkiyet problemi olduğunu ve gelecekte hukuki sorunlar nedeniyle kulübün orada barınma problemi yaşayabileceğini aktaran Türel, "Antalyaspor'a Avrupa'daki en önemli kamp spor tesislerinden bir tanesini kazandırmanın nikahını kıyıyoruz" diye konuştu.

20 MİLYON ÖDENEK

Döşemealtı'ndaki alanın Antalyaspor'a tesis yapılması düşünüldüğünde bürokratik engellere takıldıklarını dile getiren Türel, "Bürokratik işlemlerin tamamlanmasının ardından alanın Antalyaspor'a kazandırılmasının önünde engel kalmadı. Tesislerin projeleri tamamlanmak üzere. İhalesini 2015 yılının başında yapabilir hale getireceğiz. Tesisler için 2015 senesinde harcanmak üzere 20 milyon bütçeyi ödenek olarak hazırladık. Tesisi 1 ya da 1.5 senede hizmete hazır hale getireceğiz" şeklinde konuştu.

TESİSİN YANINA KOLEJ

Tesisin yanında Antalyaspor Koleji yapmak için çalışma başlatıldığını aktaran Başkan Türel, eğitim tesisinde en üst düzeyde eğitim hizmeti ile Antalya ve çevresindeki genç başarılı sporcuların ücretsiz ya da burslu eğitim görme fırsatı yakalayacağını belirtti. Türel, "Antalyaspor Koleji'nde kaliteli eğitimle genç sporcuların takıma hizmet etmesini sağladığımızda Antalyaspor'un sırtı yere gelmez" dedi. Türel, 33 bin kişilik stadyumun da tamamlanmasıyla Antalyaspor'a ticari alanların kira gelirinden yılda 12- 15 milyon lira sabit gelir kazandırılacağını söyledi.

TESİS ÖZELLİKLERİ

Tesisler hakkında bilgi veren Türel: "Toplamda 134 bin metrekare tesiste 18 bin 500 metrekare kapalı alan, kamp binası, sporcu odaları, 4 çim futbol sahası, bin kişilik kapalı tribün, iki futbol antrenmanı sahası, tenis kortu, halı saha, spor salonları, fizyoterapi ile fizik tedavi merkezi, fitness salonu, yarı olimpik yüzme havuzu, jakuzi, spa, konferans salonları ile eğlence merkezi yer alıyor" dedi.

'ŞAMPİYON YAPIN'

Kulüp Başkanı Gencer'in tesise kendisinin adının verilmesi yönündeki açıklamasını değerlendiren Türel, "Şahsımın ismimin verilmesi noktasında hiçbir zaman talepkar olmadım. Bu hizmetleri görev olarak kabul ediyoruz. Bence siz benim ismimi koymaktan öte bu sene Antalyaspor'u şampiyon yapın yeter" dedi.
Vali Vekili Turan Eren ise Antalyaspor'un Süper Lig takımları arasında yer alması gerektiğini dile getirdi.

253 DÖNÜMÜN TAHSİSİ TAMAMLANDI

Antalyaspor Kulübü Dernek Başkanı Nafız Tanır ise Antalyaspor'un mevcut tesislerinin spor kulübü için yetersiz olduğuna değindi. Döşemealtı'ndaki alan için uzun süre çalışmalar yapıldığını anlatan Tanır, "253 dönümlük bölümün 16 dönümü Döşemealtı'nda 237 bölümlük alan da Gençlik ve Spor Bakanlığı'ndan Maliye Hazinesi'ne tahsisliydi. İlk etapta Haziran ayında 16 dönümlük bölümün tahsisi Antalyaspor Kulübü'ne gerçekleşti. Gençlik ve Spor Bakanlığı'ndan bu alanın bize tahsisi ile ilgili bir süreç vardı. Bu süreci de tamamladık" diye konuştu.

TÜREL'E 7 NUMARALI FORMA

Antalyaspor'un geleceği açısından yapılması planlanan tesisin çok önemli olduğuna dikkate çeken Tanır, "Antalyaspor bu tesislerle tam bir kulüp olacak. Bütün branşlarda oyunculara hizmet verecek tesisleri sağlayacağız" dedi.

Antalyaspor Kulübü Vakfı Başkanı Ali Yılmaz, altyapı çalışmaları, yurtiçi ve yurtdışında çocuk futbolcu taraması yapılıp yetiştirilmesi için tesislere kulübün ihtiyacı olduğunu söyledi.
Konuşmalardan sonra arazi tahsisinin imza protokolü gerçekleştirildi. İmza töreninin ardından Menderes Türel'e 7 numaralı arkasında adı yazan forma hediye edildi. Türel tören sonunda imza protokolüne katılanlar ile hatıra fotoğrafı çektirdi.

DHA

Haberin Devamı
YORUM YAZ