MENÜ

Alanyaspor zirvede: 1-0

Manisa'ya deplasmanda 3 atan Alanyaspor, evinde ligin dişli ekibi Samsun'a da şans tanımadı. Mehmet Altıparmak'ın ekibi, Togolu forveti Ayite'nin tek golüyle zafere uzandı, Osmanlı'yla zirveyi paylaştı.

Alanyaspor zirvede: 1-0

2. Lig’in Play-Off şampiyonu Alanyaspor, PTT 1. Lig’de de Akdeniz fırtınası estiriyor. Sezonun ilk maçında deplasmanda Manisaspor’u 3-0’lık net skorla deviren Turuncu-Yeşilliler, dün de taraftarıyla buluştuğu karşılaşmada Samsunspor’u devirmeyi başardı. Geçen haftaki kazanan 11’i bozmayan Mehmet Altıparmak, Samsunspor’un Mbilla ve Umar gibi hızlı hücum silahlarına karşı da önlemini iyi almıştı. Bu ikiliyi durdurmayı başaran Alanyaspor, ilk pozisyonuna 14’te Ayite’yle girdi. Konuk takım bir dakika sonra Serdar’la etkili geldi. Ancak her iki pozisyon da kalecilerin ellerinde eridi. Şampiyon kadronun iskeletini korumanın faydasını orta sahada rakibine kurduğu üstünlükle alan Alanyaspor’un golü de gecikmedi. Samsunspor’un 1996 doğumlu ön liberosu Doğan’ın yoğun markajından kurtulmayı başaran Ayite, 38’de şık bir vuruşla takımını öne geçirirken ikinci maçını da boş geçmedi. İkinci yarıda Samsunspor’un skoru eşitleme çabalarını izledik. Ancak tabelayı lehine çeviren ev sahibi, oyun kontrolünü rakibe bırakmadı. İkinci 90 dakikasını da kayıpsız atlattı.

Haberin Devamı

Samsun’da sıkıntı var!

Samsunspor için de kısa birkaç şey söylemek gerek. Adilovic’in yokluğunda hiç üretken değillerdi. Erhan hocanın özellikle orta alana çözüm bulması şart. Süper Lig’in kapısından dönen bir takım için
sergilenen futbol pek iç açıcı değil.

Maçın adamı

Koray Çölgeçen savunmada hatasızdı. Samsunlu hücumculara göz açtırmadı. Skora katkı yapmadı ama sahanın en iyisiydi.

Ömer Necati Albayrak

YORUM YAZ