MENÜ

"Şampiyonlar Ligi müziği fazlasıyla heyecanlandırıyor"

Galatasaraylı futbolcular, Şampiyonlar Ligi'nde oynanayacakları Anderlecht karşılaşması öncesi GS TV'ye açıklamalarda bulundu.

"Şampiyonlar Ligi müziği fazlasıyla heyecanlandırıyor"

Sinan Bolat, Blerim Dzemaili, Bruma, Goran Pandev ve Veysel Sarı, UEFA Şampiyonlar Ligi D Grubu'nda salı günü oynanacak Anderlecht maçı öncesi Galatasaray Televizyonu'nda yayınlanan "Devler Arenası" programına özel açıklamalarda bulundu. Sarı-Kırmızılılar'ın açıklamaları şu şekilde:

Sinan Bolat

"Şampiyonlar Ligi’nin ilk maçı bizim çok önemli. İyi bir başlangıç yapmak istiyoruz. İnşallah Salı günü de başaracağız.

Anderlecht iyi bir takım. Yaş ortalaması oldukça düşük. Bu sene fazla transfer yapmadılar ama genç oyuncuları aldılar. Dikkat etmemiz gerekiyor.

Oyun tarzları oldukça agresif. Ancak iyi bir oyun sergilersek, istediğimiz sonucu alırız.

Taraftarımız 90 dakika boyunca arkamızda olacaktır. İnşallah onların desteğiyle iyi bir futbol sergileyip, üç puanla başlayacağız Şampiyonlar Ligi’ne.

Zor bir gruptayız. Arsenal ve Dortmund iyi kadrolara sahip. Sahamızda oynayacağımız maçları kazanırsak, ikinci tura yükseleceğimize inanıyorum."

Blerim Dzemaili


"Çok farklı bir maç olacağını düşünüyorum. Taraftarımız bizim yanımızda olacak. Bu da bizi olumlu etkileyecektir. Eskişehispor maçına göre daha iyi oynayacağımıza düşünüyorum. Taraftarımızla çok güçlü bir takımız. Ve ben bu stadı tamamen dolu görmek için sabırsızlanıyorum. Şampiyonlar Ligi maçının da olması beni ayrıca heyecanlandırıyor.

Şampiyonlar Ligi’nde oynamak demek en iyi oyuncularla mücadele etmek demektir. Benim için uluslararası en iyi turnuvadır. Oynamak için sabırsızlanıyorum.

Şampiyonlar Ligi müziği beni fazlasıyla heyecanlandırıyor. Bu müziği daha fazla dinlemek için çok fazla çalışacağız. Bu benim için çok önemli.

Anderlecht iyi bir takım. Belçika’daki arkadaşım genç bir kadroları olduğunu, fiziksel ve hız olarak iyi olduğunu söyledi. Hiçbir rakibi hafife almamamız gerekiyor. Şampiyonlar Ligi’ndeki her takım güçlü.

Grupta Dortmund ve Arsenal’ın favori gözükmesi bizim için avantaj olabilir. Biz üç, dört gündür birlikte çalışıyoruz. Zaman geçtikçe çok daha iyi olacağımızı düşünüyorum. Ve herkes gerçek Galatasaray’ı seyredecektir."

Claudio Taffarel

"Çok önemli bir maç. Gruplara bakıldığı zaman çok kolay bir grup diyemeyiz. Ama fikstür anlamında avantajımız var. Anderlecht bizim dengemizde bir takım ve ilk maçta kendi evimizde oynayacağız. Kazanmamız gereken bir maç. Şampiyonlar Ligi'ne iyi başlamak istiyorsak bu maçı kazanmalıyız.

3 puan olmazsa olmazımız. Bu 3 puanı almak için en önemli şartımız taraftarımızın yanımızda olması. Zaten onlara fazla bir şey söylemeye gerek yok. Şampiyonlar Ligi hem onlar için hem de bizim için Dünya Kupası maçı gibi. Taraftarsız oynamak büyük takımları çok etkiliyor. Ama Şampiyonlar Ligi'nde stadı cehenneme çevirip bizimle birlikte olmalılar.

Futbolcu olduğunuz zaman bir takımın içindesinizdir ve bütün sorumluluk sizindir. Takım arkadaşlarına elinizden gelenin maksimumunu vermeniz gerekiyor. Ama antrenör olduğunuzda hafta boyunca bu yardımı yapıyorsunuz. Takımı hazırlıyorsunuz ve ondan sonra iş onlara kalıyor. Bu yüzden antrenörlük ve oyunculuk çok farklı şeyler.

Burada hep birlikte olmamız çok önemli. Yıllardır gelen başarılar dostluk ve aile havası sayesinde geldi. Şu anda da aynı aile ortamını yakaladık. Eğer başarı istiyorsanız olmazsa olmazınız aile gibi olmak ve hep birbirinizi desteklemektir."

Bruma

"Çok önemli çok ciddi bir maç bizi bekliyor. Ligde oynadığımız maçı bir kenara bırakmamız lazım. Şampiyonlar Ligi bambaşka bir kulvar. Motivasyonu da başka oluyor. Bu önemli maça en iyi şekilde konsantre olup, en iyi şekilde hazırlanıp, 3 puanı alarak iyi bir başlangıç yapmak istiyoruz.

Gruplara bakıldığında zor rakiplerimiz var. Ama biz de kendi gücümüzü biliyoruz. İlk maçımıza odaklanıp, kendi sahamızda oynadığımız için kesinlikle 3 puanla ayrılmamız gerekiyor ki bu gruptan çıkmak adına avantajı ele geçirelim.

Kendimizi övmek şu anda gereksiz olur. Performansımızı sahada gösterip ne olduğumuzu kanıtlamalıyız. Zor bir maç olacağı kesin. Umarım forma giyme şansı bulurum. Eğer oynarsam elimden gelenin en iyisini yapmaya çalışacağım ve umarım taraftarımızı mutlu ederim."

Goran Pandev

"Şampiyonlar Ligi, uluslararası en iyi turnuva. Burada oynayabilmek benim için çok güzel bir duygu. Futbolcular, Şampiyonlar Ligi’nde oynayabilmek için hayal kurar. Biz buradayız. Tüm şartlarımızı değerlendirerek en üst seviyeye gidebilmek adına çalışacağız.

Savaşmamız gereken bir maç, kendi taraftarımız önünde oynayacağız. Benim de taraftarımız huzurunda oynayacağım ilk maç.

Umarım kazanabiliriz; çünkü galibiyet için çok istekliyiz.
Galatasaray taraftarının takım için 12. adam olduğunu biliyorum. Onlarla biz daha güçlüyüz. Bize enerji veriyorlar. Bu yüzden bizim de %100’ümüzü değil, %200’ümüzü vermeliyiz. Onlar bize bu konuda çok yardımcı olacak.

Şampiyonlar Ligi şampiyonu olmak bir hayaldi. Bu duyguları tarif etmek kolay değil. Inter formasıyla hayalim gerçek oldu. Şimdi Galatasaray’dayım. Ve burada bunu yaşamayı çok istiyorum. Ama Şampiyonlar Ligi’nde her maç özeldir, adım adım ilerlemeli, hazırlanmalıyız.

Wesley Sneijder bizim için çok önemli bir oyuncu, bunu belirtmem gerekiyor. Uluslararası deneyime sahip bir isim. Hep birlikte çalışarak en iyisini yapmak için mücadele edeceğiz.

Kolay bir grupta değiliz; ama biz de varız bu grupta. Arsenal ve Dortmund favori olabilir; fakat biz de Galatasaray’ız ve güçlü bir takımız. İlk hedefimiz, her şeyi deneyerek gruptan çıkmak olacak."

Veysel Sarı

"Şampiyonlar Ligi’nde ilk maçım olacağı için çok heyecanlıyım. İnşallah hocam da şans verirse, Şampiyonlar Ligi’ndeki ilk maçıma çıkacağım için heyecanlı ve mutluyum.

Şampiyonlar Ligi müziğini duymak çok etkileyici. İnşallah Salı akşamı hocam verirse, oynayarak o müziği duyup daha motive olacağım. Çok heyecanlıyım, gurur verici.

Zor bir maç olacak. Ama kendi sahamızda ve taraftarımız önünde maçı kazanacağımızı düşünüyorum. İnşallah da öyle olacak.
Biz çok iyi bir takımız. Çok iyi oyunculardan kuruluyuz. En az rakip kadar mücadele etmeliyiz. Kendi oyunumuzu sahaya yansıtmamız hâlinde kazanırız.

Zor bir gruba düştük. Ama biz de Galatasaray’ız. Rakiplerimize karşı kendi oyunumuzu oynayarak gruptan çıkmak istiyoruz."

Haberin Devamı
YORUM YAZ