MENÜ

Onun gibi durmak yetmez onun gibi oynamak lazım

Galatasaray, Spor Toto Süper Lig'in 2. haftasında Eskişehirspor'la golsüz berabere kaldı.

Onun gibi durmak yetmez onun gibi oynamak lazım

Arena’ya gidemeyen taraftarlar çok fazla şey kaçırmadı! Haftayı TFF ile yaşanan gerilimle geçiren Cim Bom, İstanbul’a iddialı gelen Eskişehir’le yenişemedi. Selçuk-Burak ikilisi yine kayıptı. Gözler büyük beklentilerle alınan Dzemaili’yi aradı, bulamadı! Umut Bulut’un direkten dönen kafa vuruşu dışında heyecan veren tek pozisyon yoktu. Muslera’nın tam 3 gollük kurtarış yapması 90 dakikanın özeti gibiydi. İlk düdük öncesi eller kalpteydi, ama futbol da sonuç da Taçsız Kral Metin Oktay’ın anısına yakışmadı.

Prandelli takımı tanımıyor

Sezonun ikinci maçında Eskişehirspor’u konuk eden Galatasaray’da teknik direktör Prandelli sürpriz sayılabilecek bir kadroyla sahaya çıktı. Yeni transferler Tarık Çamdal ve Dzemaili karşılaşmaya ilk 11’de başladı. Olcan Adın’ın Bursaspor maçında olduğu gibi yine yedek soyunurken Pandev de kulübede yer aldı. Orta alanı kalabalık tutan Cesare Prandelli topu kanatlara taşımaya çalıştı. Oyunun başında topun kontrolünü eline geçiren Galatasaray fazlasıyla pas hatası yaparak birçok atağı başlamadan bitirdi. Eskişehirspor ise savunma ile orta alan arasındaki bölgeyi kısa tutarak rakibinin ataklarını kesmeye çalıştı.

İlk tehlikeli atak...

10. dakikada Tarık Çamdal, Dzemaili’yi ceza sahası içerisinde çok iyi gördü. Cim Bom’un yeni transferi kaleye vurmak yerine pas verince çok net bir pozisyondan sonuçsuz dönüldü. 31. dakikada Bruma sol kanattan ortaladı, Birol’un ters vuruşunu Boffin son anda kurtardı. 45. dakikada ise Selçuk serbest vuruştan ceza sahası içerisine ortaladı. Veysel kafayı iyi vurdu top az farkla yandan auta gitti. Aslan ilk yarıda her ne kadar topa hakim olan taraf olsa da gol atma başarısı gösteremedi. İlk yarı 0-0’lık beraberlikle tamamlandı.

Prandelli seyretti

Cim Bom 2. yarıya daha kötü başladı. Pas hataları devam ederken Aslan ileride çoğalamadı. Prandelli’nin takımı gol sıkıntısı çekerken tek forvette ısrar etmesi, Bruma’ya aşırı tahammülü işleri zorlaştırdı. İtalyan çalıştırıcı 61. dakikada bu durumu idrak edebilmiş olacak ki Bruma-Umut değişikliğine gitti. 65’te Sneijder soldan ortaladı, Umut kafayı vurdu top yan direkten döndü. Oyuna müdahale etmekte geciken Prandelli 71’de Sneijder-Olcan değişikliğine gitti. Takımda o kadar kötü varken Sneijder tercihi bir hayli ilginçti! Aslan her dakika biraz daha oyundan düştü. Topu ileri götürebilecek bir oyuncu çıkmayınca Eskişehir savunmada zorlanmadı. Kulübesinde Olcan ve Pandev gibi isimler olmasına karşın kullanmakta geç kalan Prandelli etkisiz futbolun sebebi oldu. iki takım da 90 dakika boyunca skoru değiştiremedi ve karşılama 0-0 sona erdi.

Metin Karabaş

Haberin Devamı
YORUM YAZ