MENÜ

Demir gibi Adana: 0-1

Ünal Karaman'lı Adana Demirspor, Denizli beraberliğini Giresun deplasmanında telafi etti. Mavi Şimşekler, flaş transferi Mulenga'nın 38'deki golüyle rakibini devirirken, Çotanaklar'ın kalan bölümdeki mücadelesi puana yetmedi.

Demir gibi Adana: 0-1

Mehmet Birinci yönetiminde 17 maçlık yenilmezlik serisi yakalayan ve müthiş bir zafer öyküsüyle yeniden PTT 1. Lig’e dönen Giresunspor, sezonun ilk maçında Samsun’a karşı iyi bir performans göstermişti. Geçen sezondan 5 ismi ilk 11’inde tutan, bu ligin tecrübeli isimlerini ve Carioca ile Abwo gibi kaliteli yabancıları kadrosuna katan Çotanaklar, dün Adana Demir’e karşı da istekli başladı.
Ünal Karaman idaresinde transfere büyük bütçe ayıran, ilk maçında Denizli’yle berabere kalan konuk ekip ise Cumali, Hakan Söyler ve Alaattin’den oluşan defansif orta sahasıyla önce rakibi durdurmayı
tercih etti. Bu sistem işe yaradı ama takım hücuma çıkamayınca tecrübeli hoca skora katkı yapabilecek bir ismi, Timur’u 30’da oyuna aldı. Maç da o dakikadan sonra değişti. 38’de günün başarılısı sağ bek Tayfur, ceza alanındaki Mulenga’yı gördü, Zambiyalı sakin bir vuruşla tabelaya 1-0’ı yazdı. 42’de yine Timur getirdi, vuruşunu Eray kornere çeldi.

Tecrübe yetti

Üstünlüğü ele alan Adana Demirspor tecrübeli oyuncularıyla ilinci yarıda da kontolü elinde bulunduran taraftı. Giresun’un fark yaratabilecek yabancılarına göz açtırmayan Güney ekibi, zorlu deplasmandan istediğini aldı. Karadeniz ekibinin mücadelesinin hakkı belki de beraberlikti. Fakat Çağrı ve Alican’ın daha fazla sorumluluk alması gerek. Son bölümde çıkan kırmızı kartlar ise iki takıma da yakışmadı.

Ömer Necati Albayrak

Haberin Devamı
YORUM YAZ