MENÜ

Van Gaal, sakatlıklardan şikayetçi

İngiltere Premier Lig ekiplerinden Manchester United Teknik Direktörü Louis van Gaal, 9 oyuncusunun sakatlığının devam etmesi nedeniyle sıkıntı yaşadıklarını söyledi.

Van Gaal, sakatlıklardan şikayetçi

Yaz transfer sezonunda yaptığı astronomik transferlere rağmen lige kötü bir başlangıç yaparak 3 maçta sadece 2 puan toplayabilen ve 14. sırada yer alan Manchester United’ta Hollandalı teknik adam Louis van Gaal, takımdaki sakat futbolcuların fazlalığından endişe duyduğunu ifade etti.

Haberin Devamı

Basın toplantısında konuşan Van Gaal, Queens Park Rangers ile yarın yapacakları lig maçı öncesinde 9 futbolcunun sakatlığının devam ettiğini ve Manchester United’ta son yıllarda bu durumun sürekli tekrarlandığını belirterek, "Bu gerçekten de büyük bir sorun" değerlendirmesinde bulundu.

Yoğun bir çalışma programında çalıştıklarını belirten Hollandalı teknik adam, "Antrenman programımızı gözden geçirmemiz gerekiyor ama istediğim seviyede futbol için bu yoğunluk şart. Futbolcular da yaşadığımız kritik süreçte kendini bu duruma alıştırmalı" dedi.

Takım olarak çok daha iyi oynamaları gerektiğini vurgulayan Van Gaal, "Kendimi her zaman değerlendirmeye alırım. Takımlara kupalar kazandıran felsefedir. Oyuncularım kusuruma bakmasın" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Geçen ocak ayında sakatlanmasının ardından uzun süre yeşil sahalardan uzak kalan ve son dönemde sadece Kolombiya Milli Takımı’nda 217 dakika süre alabilen yeni transferlerden Radamel Falcao’nun durumunu değerlendiren Van Gaal, "İlk 11’de yer alıp almayacağına ilişkin bilgi veremem, sürpriz olabilir. Bu, onun yeniden formunu yakalamasına da bağlı" diye konuştu.

Manchester United’ta Chris Smalling, James Wilson, Sam Johnstone, Reece James, Jesse Lingard, Michael Carrick, Marouane Fellaini, Ashley Young ve Phil Jones yarınki maçta forma giyemeyecek. Diğer yeni transferlerden Marcos Rojo, Daley Blind ve Luke Shaw ve Falcao ise görev verilmesi halinde ilk kez "Kırmızı Şeytanlar"ın formasını giyecek.

AA

YORUM YAZ