MENÜ

"Taçsız Kral" Metin Oktay kabri başında anıldı

Türk futbolu ve Galatasaray'ın efsane oyuncularından "Taçsız Kral" lakaplı Metin Oktay, ölümünün 23. yıl dönümünde anıldı.

"Taçsız Kral" Metin Oktay kabri başında anıldı

Metin Oktay’ın Kozlu Mezarlığı’nda bulunan kabri başında düzenlenen anma törenine, Galatasaray Kulübü Başkan Yardımcıları Ümit Özdemir ve Candan Erçetin, yönetim kurulu üyeleri Emir Sarıgül ve Necati Demirkol, icra kurulu başkanı Lutfi Arıboğan, Almanya altyapı proje koordinatörü Bülent Tulun, teknik direktör Bülent Ünder, Metin Oktay’ın ailesi, sevenleri ve Galatasaraylı taraftarlar katıldı. Galatasaray Futbol Okulu öğrencileri ve altyapı takımları da törende yer aldı.

Haberin Devamı

Başkan yardımcısı Özdemir, yaptığı konuşmada, "Metin Oktay tüm camiaların gönlünde taht kuran bir beyefendiydi. Onun kişiliğine sahip sporcuların yetişmesi için can atıyoruz ama Metin Oktaylar kolay kolay yetişmez. Temennimiz, Metin Oktay duruşunun Türk sporunda var olması. Kendisini çok seviyoruz ve rahmetle anıyoruz" ifadelerini kullandı.
Anma töreni, Özdemir’in konuşmasının ardından okunan dualarla sona erdi.

Bu arada, Metin Oktay’ın Galatasaray’dan önce, 1954-55 sezonunda forma giydiği İzmirspor Kulübü yetkilileri Ümit Özdemir’e, efsane futbolcunun lacivert-beyazlı takımda oynadığı döneme ait fotoğraflardan meydana getirilen minik bir tablo armağan etti.

Törenin ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Lutfi Arıboğan ise, Metin Oktay’ın çok özel bir karakter olduğunun altını çizerek, şunları kaydetti:

Haberin Devamı

"Metin Oktay’ı ölüm yıl dönümünde anmak için tekrar Kozlu Mezarlığı’nda buluştuk. Kendisine Allah’tan bir kere daha rahmet diliyorum. Çok özel bir insandı. Talihsiz bir kazada kaybetmiştik. Aynı zamanda Türk sporu için çok değerli bir örnekti. Hem yetenekli büyük bir sporcu hem özel bir karakter hem iyi bir insan hem de gençler için önemli bir örnekti. İnşallah Türk sporunda Metin Oktay gibi sporcular, spor adamları ve yöneticiler çoğalır."

YORUM YAZ