MENÜ

‘ABD'yi yeneriz sandık!'

Ergin Ataman, Dünya Kupası ile çarpıcı açıklamalar yaptı: Devre arasında ABD'yi yeneriz diye düşündük. Bu düşünce maçı kopardı.

‘ABD'yi yeneriz sandık!'

Dünya Basketbol Şampiyonası’nda Türkiye’ye çeyrek final oynatan koç Ergin Ataman, turnuvada yaşananlar ve gelen eleştirilerle ilgili konuştu. ABD’ye kafa tuttukları maçı anlatan Ataman, “Amerika maçına kazanacağız diye çıkmadık. Devreyi önde geçtik. Devre arasında kazanacağımızı düşündük ve bu düşünce bizi maçtan kopardı” dedi. Ataman, “Bu turnuvaya Ersan İlyasova, Hidayet Türkoğlu, Enes Kanter ve Kenan Sipahi gibi isimlerle gideceğimizi düşündüm ama bizim dışımızdaki nedenlerle olmadı” diye konuştu. Avustralya maçında galibiyeti getiren son hücumu da anlatan Ataman, “Ben oyuncuma molada üçlük at demem. Cenk’i oyuna aldık ki kafaları karışsın. Emir’e, Ömer’le ikili oyna savunma sana gelirse ikilik at, içeride kalırlarsa üçlük at dedim. Sonunda basketi buldu. Şans mıydı? Bence değildi. Emir’in yeteneği ve bizim de oyunu çizmemizdi” ifadesini kullandı.

‘Emir’i antipatik bulurdum’

Emir’le ilişkisi hakkında da konuşan Ataman, şunları söyledi: “Emir’i antipatik bulurdum. Çünkü hep rakibimdi. Ama kamp döneminde takımla iyi geçinen, saha içerisinde en iyisini vermeye çalışan, sorun çıkarmaya bir Emir Preldzic gördüm.”

Haberin Devamı
YORUM YAZ