MENÜ

Tarihi bronz!

Dünya Şampiyonası'nda serbest stilde 40 yıl sonra 4 madalya kazanmayı başaran Türkiye, kadınlarda da tarih yazdı. Milli güreşçimiz Elif Jale Yeşilırmak, üçüncülük kürsüsüne çıkıp bu organizasyonda madalya elde eden ilk Türk kadın güreşçi oldu.

Tarihi bronz!

Özbekistan’daki Dünya Güreş Şampiyonası’nda Türkiye fırtına gibi esmeye devam ediyor. Serbest güreşte müthiş bir başlangıç yapan ve 40 yıl sonra bu branşta 4 madalya kazanmayı başaran Ay-Yıldızlı ekibimiz, kadınlarda da bir ilke imza attı. Taha Akgül (Altın), Yakup Gör (Gümüş), Selim Yaşar ve Şamil Erdoğan’ın (Bronz) kürsü başarısına Elif Jale Yeşilırmak’ın bronz madalyası da eklendi. 58 kiloda mindere çıkan Elif Jale Yeşilırmak, Ekvadorlu rakibi Lisset Antes’i 8-2 yenerek sadece üçüncülük kürsüsüne değil, Dünya şampiyonalarında madalya elde eden ilk Türk kadın güreşçi olma başarısını gösterdi.

Tek ilki bu değil!

28 yaşındaki güreşçi, daha önce de ilkleri başardı. Elif Jale Yeşilırmak, 2012 Londra Olimpiyat Oyunları’nda mindere çıkan ilk Türk kadın güreşçi olarak tarihe geçerken ayrıca, 2012 Avrupa Şampiyonası’nda 12 yıllık hasretimizi dindirmişti. 2000 yılında Zarife Yıldırım’ın kazandırdığı bronz madalya sonrası, 2012’de 63 kiloda bir kez daha üçüncülük kürsüsüne çıkmayı başarmıştı. Mindere çıkan diğer güreşçilerimiz; 53 kiloda Merve Kenger ile 75 kiloda Yasemin Adar şampiyonaya erken veda etti. Grekoromende açılış Bu arada grekoromende müsabakaları bugün başlayacak. 75 kiloda Şeref Tüfenk ile 85 kiloda Metehan Başar mindere çıkacak. Kadınlarda ise 63 kiloda Buse Tosun madalya şansı arayacak.

Haberin Devamı
YORUM YAZ