MENÜ

Şampiyona sabah seansıyla başladı

Özbekistan'ın başkenti Taşkent'te devam eden Kadınlar Serbest Stil Dünya Güreş Şampiyonası'nın ikinci gününde sabah seansıyla başladı.

Şampiyona sabah seansıyla başladı

Gymnastics Palace Spor Salonu'nda üç gün sürecek şampiyonanın ikinci gününde mindere 53 kg'da Merve Kenger, 58 kg'da Elif Jale Yeşilırmak ve 75 kg'da Yasemin Adar çıktı.

MERVE KENGER İLK TURDA ELENDİ

Milli güreşçilerden mindere ilk olarak 53 kg'da Merve Kenger çıktı. Kender, Koreli Hye Shing Lee karşısında 1-0 öne geçse de mücadeleyi 11-1 teknik üstünlükle kaybetti. Koreli Lee, Rus sporcuya 14-10 yenilince Merve Kenger repesaj hakkını kaybetti ve şampiyonadan elenen ilk milli güreşçi oldu.

YEŞİLIRMAK, SON AVRUPA ŞAMPİYONU ESKİ TAKIM ARKADAŞINA YENİLDİ

2010 yılında Türk vatandaşlığına geçen ve 2010 öncesi Rus Milli Takımı'nda güreşen Elif Jale Yeşilırmak, mindere çıkan ikinci Türk sporcu oldu. 58 kg'da Yeşilırmak, günün ilk galibiyetini aldı. Yeşilırmak, Kazak Aizhan Ismagulova karşısında çok üstün bir maç çıkardı ve karşılaşmayı 10-0 teknik üstünlükle kazandı. 2. turda ise Macar Emese Barka ile karşılaştı. Bu karşılaşmada da üstün güreşini sürdüren Yeşilırmak, karşılaşmayı 4-0 kazanarak çeyrek finale çıktı. Yeşilırmak çeyrek finalde, son Avrupa şampiyonu Rus Valeria Koblova ile karşılaştı. Eski takım arkadaşına karşı maça iyi başlayamayan Elif, mücadeleyi 9-0 kaybetti ve repesaj için Valeria'nın finale çıkmasını bekledi. Valeria yarı finalde Ekvatorlu Lisset Antes'i 3-1 yenince Yeşilırmak, repesaj hakkı elde etti. 3.'lük, 5.'lik maçına çıkabilmek için Yeşilırmak, Moğol Munkhtuy Tungalag ile karşılaştı. Maçın ilk devresini 8-0 önde tamamlayan Elif, maçı da aynı skorla kazanarak akşam seansında bronz madalya için mindere çıkacak tek Türk sporcu oldu.

YASEMİN ADAR DÜNYA ŞAMPİYONUNU YENDİ, ABD'Lİ TAKILDI


75 kg'da Yasemin Adar, 1. turda eski dünya şampiyonu Rus Ekaterina Bukina karşısında mükemmel bir maç çıkardı. Adar, iki tek kol ve bir çırpma ile eski şampiyonu 10-0 teknik üstünlükle geçti. Ancak Yasemin kendisinden teknik olarak çok düşük ABD'li Maria Grey Adelina'ya maç 13-6 iken tuş oldu. Adar, repesaj için Maria'nın finale çımasını bekledi. Maria çeyrek finalde, Japon Hireo Suzuki'yi 2-1 yenerek yarı finale çıktı. Adelina, yarı finale Estonyalı Epp Mae'yi 5-1 yenerek finale yükselince Adar, repesaj maçına çıktı. Repesaj maçında Adar, Çinli Qian Zhou'ya 18-6 teknik üstünlükle yenildi. Yasemin Adar, Merve Kenger'den sonra şampiyonadan elenen ikinci Türk sporcu oldu.

Haberin Devamı
YORUM YAZ