MENÜ

"Para her şey değil ama çok şey"

Gaziantep Belediyespor'un, Süper Lig'den kadrosuna kattığı yıldız isimlerden Köksal Yedek, FANATİK'e çarpıcı açıklamalar yaptı:

"Para her şey değil ama çok şey"

"Elazığspor'la ve Antalyaspor'la para yüzünden mahkemelik oldum. Antep'i tercih etmemde bu önemli etkendi doğal olarak. Ama başarı için para yetmiyor. Arkadaşlık, birliktelik ve tecrübe gerek. Bunların hepsine sahibiz. Direkt Süper Lig'e yükseleceğiz

Elazığspor'da üst üste yaşadığı iki şampiyonluğun ardından soluğu takımıyla birlikte Süper Lig'de alan Köksal Yedek için her şey yolundaydı. Dev arenaya da çabuk adapte olan başarılı hücum oyuncusunun kendisini lige ve hocalarına kabul ettirmesi zor olmadı. İlk sezonunda 34 maç 4 gol 3 asistlik performansıyla dikkatleri üzerine çeken oyuncunun ismi Trabzonspor'la dahi anılmaya başladı. Ancak Gakgoşlar'da yaşanan maddi sıkıntıya daha fazla dayanamayan 29 yaşındaki futbolcu, sözleşmesini fesh edip Antalyaspor'un yolunu tuttu. Talihsizlikler, Akdeniz ekibinde de yakasını bırakmayınca 2 sezon aradan sonra yeniden PTT 1. Lig serüveni başladı. Ama bu kez olay farklı... Kayseri maçı öncesi konuştuğumuz Köksal, "İlk kez bu kadar uzun bir röportaj verdim, yeterince konuştum, artık iş yapma vakti" dedi.

En başından başlayalım... PTT 1. Lig'e dönüş nasıl oldu?

"Evet 2 yıl aradan sonra tekrar bu ligdeyim. Transfer döneminde Süper Lig'den de isteyenler vardı ama hem şartlar uygun değildi hem de bazı takımlar tarafından uzun zaman bekletildim. Açıkçası sıkılmıştım beklemekten. Nurullah hocam sağolsun
beni takımında görmek istediğini iletti. Süper Lig'de düşüp düşmeme mücadelesi vermektense PTT 1. Lig'de mutlak şampiyonluğa oynamak daha cazip geldi."

Para da etkili oldu mu çok?

"Tabii ki para önemli etkenlerden biriydi. Çünkü hem Elazığspor'da hem de Antalyaspor'da bu sorunlar nedeniyle mahkeme sürecindeyiz. Yani son yıllarda bu konuda çok sıkıntı çektim. Geçen sene hem Elazığ'dan hem de Antalya'dan paramı alamadım desem yalan olmaz. Ayrıca Süper Lig takımlarından görüştüklerimiz de komik teklifler sununca bu yönde bir karar aldık. Ama tabii ki burayı seçmemde kulübün hedefi ve Nurullah Sağlam hocanın da çok büyük etkisi vardı."

Nasıl buldun peki ligi 2 yıl sonra? Değişmiş mi?

"Aslında Süper Lig ve PTT 1. Lig çok fark etmiyor. İlk haftalar her zaman sıkıntılı geçiyor hem takım hem futbolcu açısından. Uzun bir kamp dönemi geçirip tam hazır olamadan lige başlıyorsun. Ama PTT 1. Lig'in Süper Lig'den çok daha zor ve mücadelenin ön planda olduğu bir lig olduğunu iyi biliyoruz. Nitekim öyle de bir başlangıç oldu bizim için."

'Paralı takım' yakıştırması yapılıyor size şu anda. Havanız nasıl şampiyonluk için, neticede bu ligde zirveyi görmüş birisin?
"Bu lig gerçekten zor ve mücadeleci. Hedefe varmak için sadece kaliteli futbolcular ve para yetmiyor. Takım olmak, birliktelik, arkadaşlık ve herkesin elini taşın altına koyup mücadele etmesi gerekiyor. Bizim takıma baktığında da herkes kaliteli futbolcu. Süper Lig tecrübesi olan çok oyuncuya sahibiz. PTT 1. Lig'in de en iyi oyuncuları bizde. Nurullah hocanın başarılarını anlatmaya gerek yok. Arkadaşlık şu an gayet iyi ama galibiyetlerle bu daha da iyi olacak, moralleri en üst noktaya ulaştıracak, buna eminim. İnşallah, Allah'ın izniyle önümüzdeki sene Süper Lig'de mücadele edeceğiz."

Gelelim sana... Köksal Yedek'in yükselişi durdu, şimdi kendini yeniden ispat etmek gibi bir hırs var mı içinde?

"Evet geçen sene benim adıma sıkıntılı başladı Elazığspor'da. Hoca değişikliğiyle tam toparlanacakken sakatlık oldu, ilk yarı öyle bitti. Devre arası Samet hocamın isteğiyle Antalya'ya gittim. Benim adıma her şey iyi giderken Samet hocanın gidişi ile yeni bi sıkıntıyla karşılaştım. Ama bunların hiçbirini sorun etmiyorum. Ben kendimi biliyorum. Oynadığım zaman yapacaklarımı da biliyorum. Buraya da ondan geldim. Hedef olduğu için geldim. Benim düşüncem de pes etmek yok. İnşallah Rabbim sakatlık vermesin, her şey güzel olacak burada, buna inanıyorum."

Antalya'da yıldız isimler vardı, başarı bekleniyordu ama küme düştünüz. Şimdi, Antep'te de yıldızlar topluluğu var. Bu korkutuyor mu seni?

"Antalya aynı kadroyla bu sene Süper Lig'de mücadele etsin, kesin söylüyorum ilk 5'e oynar. Ama futbol bu. Bazen inanılmaz şeyler olabiliyor. Bizim, Antalyaspor'da küme düşmemiz de bence bunun gibi bir şeydi. Evet burada da buna benzer bir kadro var ama öyle bi durumun burada olacağına ihtimal vermiyorum. Çünkü takımda herkes işin bilincinde."

Rakipleri değerlendirdiğinde kimlerle kapışırsınız?

"Şu an Kayserispor, Osmanlıspor, Şanlıurfaspor ve Antalya gibi görünüyor ama her zaman sürpriz bir takım çıkıyor bu ligde. Kim olur bilemem sürprizler. Ama biz kalitemizi sahaya yansıttığımız zaman direkt çıkarız. Bunu sana kesin söylüyorum."

Ömer Necati Albayrak

Haberin Devamı
YORUM YAZ