MENÜ

"Tüketen değil, üreten tarafta olacağız"

PTT 1. Lig ekiplerinden Altınordu'nun kulüp başkanı Seyit Mehmet Özkan, "Bizim yaptığımız sadece "tüketen" tarafta bulunan Türk Futbolu'nu, "üreten" konuma getirmek yolunda "örnek olmak" girişimi" dedi.

"Tüketen değil, üreten tarafta olacağız"

Özkan, kulübün resmi internet sitesinde yer alan açıklamasında, futbolda gençler liglerinin bu hafta başlayacağını belirterek, "Yorgun argın okuldan gelmiş ve karınları aç mı, tok mu bilmediğimiz gençlerimizin günde 1 saat 15 dakika temposuz antrenmanla profesyonel futbolcu olmalarını kimse beklemesin, olanlar, dağda açan kardelen çiçekleri" diye konuştu.

Haberin Devamı

Tek düşünce "bu toprakların çocuklarından" profesyonel futbolcular yetiştirmek olduğunu kaydeden Özkan, açıklamada şu ifadelere yer verdi:
"Türk futbolu maalesef üretmiyor. Çünkü "insan yetiştirmek" dünyanın en zor işi. Uzun ince bir yol, garantisi de yok. Bu nedenle futbolcu yetiştirmek işine kimse yatırım yapmıyor. Profesyonel kulüplerimizin birçoğu genç takımlarını yasak savmak adına kuruyor ve sahaya sürüyor. Zaten profesyonel kulüplerimizden, günü hatta dünü kurtarmak için debelenip dururlarken, yarınlara yatırım yapmalarını beklemek de hayalcilik olur. Atanla tutanların neredeyse tamamının yabancı uyruklulardan oluştuğu, Alman iş disiplini ve düzeninde yetişen Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı futbolcu çocuklarımızın ana rolleri üstlendiği, tamamen ithal bir Süper Lig ve Birinci Lig yaşıyoruz. İşte bizim yaptığımız, sadece ’tüketen’ tarafta bulunan Türk Futbolu’nu, ’üreten’ konuma getirmek yolunda, ’örnek olmak’ girişimi."

Haberin Devamı

Özkan, Altınordu Futbol Meslek Okulu’ndaki 18 Yaş Altı takımının kendilerinden 3 yaş büyüklerle PTT 1. Lig 21 Yaş Altı Ligi’nde, 17 Yaş Altı takımının kendilerinden 2 yaş büyüklerin bulunduğu 18 Yaş Altı Ligi’nde, 16, 15, 14 ve 13 Yaş Altı takımlarının da kendilerinden 1 yaş büyüklerin yer aldığı liglerde mücadele edeceğini kaydetti.

AA

YORUM YAZ