MENÜ

Taha'nın hedefi rekorlar

Dünya Şampiyonası'nda Türkiye'ye altın madalya kazandıran Taha Akgül, gözünü rekorlara dikti. Avrupa'da üst üste 3 kez şampiyonluk yaşarak, bir ilki başaran milli güreşçi, “Yeni hedefim, Başkanımız Hamza Yerlikaya'nın dünyanı rekorlarını kırmak” dedi

Taha'nın hedefi rekorlar

Dünya Güreş Şampiyonası’nda 125 kiloda altın madalya kazanan Taha Akgül, şampiyonluk maçı sonrası yaşadığı heyecanı anlattı. Kilosunda şampiyonluk favorisi gösterildiğini hatırlatan Akgül, Türkiye’ye altın madalya ile dönecek olmanın mutluluğunu yaşadığını ve bunun heyecanıyla gece uyuyamadığını, sabaha kadar sabaha kadar müzik dinleyerek zaman geçirdiğini anlattı. Serbest stilde 3 yıl üst üste Avrupa şampiyonu olarak bir ilki gerçekleştirdiğini ifade eden Akgül, “Henüz 24 yaşımdayım. Avrupa’oa rekor kırdım, şimdi sırada dünya şampiyonaları rekoru var” dedi.

Ali Gürbüz’e teşekkür

Dünya Güreş Birliği tarafından kilosunda dünyanın en iyisi seçildiğini ve bunun verdiği öz güvenle Dünya Şampiyonası’na katıldığına dikkati çeken Akgül, “Bütün rekorlar bizleri bekliyor. Başkanımız Hamza Yerlikaya’nın birçok rekoru var. Benim hedefim de bu rekorlarını kırmak. Emin adımlarla ilerliyorum ve umuyorum ki bunu başaracağım” ifadelerini kullandı. Geçen yıl dünya 3.’sü olma başarısını gösteren istikrarlı güreşçi, “Ağır sıklette antrenman partneri bulmakta zorlandığım için Kırkpınar başpehlivanlarından Ali Gürbüz’le çalıştım. Sağ olsun şampiyonaya beni iyi hazırladı” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı
YORUM YAZ