MENÜ

Özdilek, Beşiktaş maçında takımına inanıyor

Spor Toto Süper Lig'de Beşiktaş ile karşılaşacak Çaykur Rizespor'un teknik direktörü Mehmet Özdilek, "Rakibe ciddi bir saygımız var. Bu saygıyı göstereceğiz. Bu, onlardan korkuyoruz anlamına gelmesin. Oraya giderken puan ve puanlar almaya gideceğiz" dedi.

Özdilek, Beşiktaş maçında takımına inanıyor

Özdilek, Mehmet Cengiz Tesislerinde düzenlediği basın toplantısında, 15 günlük milli maç arasından sonra hafta sonu yeniden lig müsabakalarına başlayacaklarını söyledi.

Oğuzhan Berber, Kwueke ve Godfrey Oboabona’nın milli takımda olduğunu, Godfrey’in Beşiktaş maçında oynayacağını ifade eden Özdelik, Ali Adnan’ın ise Beşiktaş maçından sonra milli takıma katılacağını belirtti.

Türkiye’nin en formda rakibine karşı oynayacaklarını dile getiren Özdilek, "Takım olgusunu oynadığı hem UEFA hem de lig maçında ortaya koyan ekibe karşı oynayacağız. Rakibe ciddi bir saygımız var. Bu saygıyı göstereceğiz. Bu, onlardan korkuyoruz anlamına gelmesin. Oraya giderken puan ve puanlar almaya gideceğiz. Maçın ne kadar zorlu olacağını tahmin edebiliyoruz. Bu ligde her takım her takıma karşı bu güç seviyesini dengelemek zorunda. Biz kendimize inanıyoruz. Özellikle güçlü tarafımızı hafta sonu oynayacağımız müsabakada sahada yansıtmak istiyoruz. Eksiklerimiz var. Eksiklerimizi de gidermek için çalışıyoruz" diye konuştu.

"Bu ligde kolay maç yok"

Tüm yoğunluğunu sahaya harcayan bir oyuncu grubu bulunduğunu anlatan Özdilek, şöyle devam etti:

"Bu işten yüzlerinin akıyla çıkacaklarından hiç şüphem yok. Ufak tefek ağrıları ve sızıları olan futbolcularımız var. Beşiktaş maçında her şeyiyle hazır bir takım olacağız. Bu ligde kolay maç yok. Dışarıda, içeride hepsi birbiriyle denk. Önemli olan o gün sizin maça bakış açınız ve hazırlanış şekliniz. Pazartesi günü sahada her yönüyle hazır bir Çaykur Rizespor olacaktır. Oynanan bir önceki maç bir sonraki maçın tam göstergesi olmuyor. Biz oraya giderken yapabileceklerimizin en iyisini yapmaya çalışacağız. Bu zorluğa hazırlıklıyız. Sahada bunun mücadelesini göstereceğiz."

Özdilek, her takımın kendine göre zayıf ve güçlü yanları olduğuna işaret ederek, şunları söyledi:

"Beşiktaş şu an en dinamik, en formda takım gibi görünüyor. Bu, maçın favorisi anlamına gelmiyor. Biz haddimizi bileceğiz. Kendi güçlü yanlarımızı rakibe nasıl kabul ettiririz, onun taktik çalışmasını yoğun bir şekilde yapıyoruz. Rakibin güçlü yanları var. Bunların da önlemini almaya çalışacağız. Her iki tarafta da bu düşündüğümüzü sahada uygulamaya çalışacağız. Biz kendi doğrultumuzda kendi güçlü yanlarımızı sahaya yansıtıp istediğimizi elde etmek isteyeceğiz. Beşiktaş’ın takım olgusunu sahaya iyi yansıtan bir görüntüsü var. Beşiktaş iyi mücadele eden bir takım. Bizim de onlar kadar saha içerisinde dirayetli ve diri olmamız lazım."
Özdilek, Beşiktaş maçının ardından Rize’ye dönmeyeceklerini, İstanbul’da kalacaklarını ve Mersin İdmanyurdu maçının kampını İstanbul’da geçireceklerini sözlerine ekledi.

Mersin Stadyumu’ndaki zemin sorunu

Özdilek, Mersin İdmanyurdu maçının Mersin Stadı’nda oynanamayacağını da belirterek, "İlk oynadıkları müsabakalardaki sahanın resmi sağlıklı değil. En azından müsabaka oynamak için çok sağlıklı değil. Nereyi tercih edecekler, bilmiyorum. Türkiye Futbol Federasyonu en sağlıklı ve en doğru kararı verecektir" ifadelerini kullandı.

AA

Haberin Devamı
YORUM YAZ